Winnaar

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Een winnaar die net gewonnen heeft.
Een winnaar is dus niet altijd de beste, en da's niet logisch
~ Johan Cruijff over Winnaars

Een winnaar is iemand die er, op sportieve of andere maatschappelijke gebeurtenissen, in slaagt om op een geheel egoïstische wijze zichzelf eerst te bedienen, en er nog applaus voor krijgt ook - daar waar de heersende beleefdheidsregels en etikette hen normaal gezien op de vingers zouden horen te tikken. Iedereen kan een winnaar zijn, behalve jij.

Statistisch gezien zit in elke groep deelnemers aan een bepaalde competitie steeds slechts één winnaar. Sociologen vermoeden dat dit komt omdat winnaars elkaar binnen een groep verliezers snel herkennen aan bepaalde feromonen die zij uitzweten - en aangezien er slechts één winnaar kan zijn in elke groep worden tussen hen onderlinge afspraken gemaakt om de wedstrijden te verdelen zodat effectief steeds één winnaar per wedstrijd deelneemt. De overige deelnemers zijn verliezers.

Winnaars azen op goud, meestal in de vorm van medailles of trofeeën, en nemen niet graag genoegen met zilver of brons. Ze gaan zeker niet graag met lege handen naar huis omdat ze dan voor verliezers worden uitgemaakt, wat ze natuurlijk niet zijn. Waarschijnlijk smelten zij het gewonnen goud om tot koekjes, welke zij dan nuttigen als ontbijt of in de vorm van smeerpasta. Dit goud is het enige voedsel dat zij met hun superieure spijsvertering kunnen verteren. Gewoon voedsel raken zij niet aan. Winnaars zijn onsterfelijk, en soms zelfs onkwetsbaar. De enige manier om een winnaar te doden, is onthoofding na een duel met zwaarden. Maar daar het onmogelijk is om duels te winnen van winnaars, kan men dit best niet proberen.

Voorbeelden van Winnaars[bewerken]

  • Chuck Norris

Zie ook[bewerken]

Kolére, zo'n kort artikel is er nog niet eerder geweest! Misschien kan jij dit artikel nog wat uitbreiden!
Een centimeter of drie zou al een goed begin zijn...