Waterpolo met haaien

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een moeilijke match. Blijkbaar zijn de haaien aan het winnen.

Waterpolo met haaien is hét moeilijkste spel ter wereld, en net als onderwaterdammen een watersport. Het is sinds 2004 tevens één van de Olympische sporten. De sport is eigenlijk net hetzelfde als waterpolo. Alleen is het met haaien.

Spelers zijn meestal ter dood veroordeelden. Als ze tijdens een spelletje waterpolo met haaien sterven, zeurt Amnesty International er niet om. Daarom zijn de meeste gevangenissen nu voorzien van een zwembad, zodat de gevangenen kunnen trainen.

De haaien horen niet bij een van de teams, en ze vormen ook geen team op zichzelf. Ze zijn er gewoon bij gegooid om wat meer pit, vrolijkheid en dodelijk gevaar te mengen in wat anders een saai, zinloos spelletje waterpolo zou zijn.

Voor de puntentelling: zie Puntentelling.

Dingen die je moet kunnen[bewerken]

  • Snel, écht snel, kunnen zwemmen. Wel je moet een vlotte en goede strategie hebben om het spel te winnen. En de haaien te ontwijken.
  • Ballen kunnen gooien. Je moet dit met één arm kunnen, want er is een mogelijkheid dat je middenin het spel nog maar eentje hebt, en wat dan?
  • Boven kunnen blijven. Het is niet alleen tegen de regels om onder te gaan. Het is daarbeneden haaienterritorium, echt waar, dáár wil je niet naartoe... Al zal het sadistische deel van het publiek het daar niet mee eens zijn.
  • Haaien kunnen afweren. Je mag alleen lichamelijke kracht en een duikersmes gebruiken. Harpoenen zijn verboden, omdat ze moeilijk te combineren zijn met het scoren van goals. Middelzware vuurwapens zijn ook verboden, aangezien die onder water kunnen ontploffen..
Verplicht bord bij het speelterrein. We zouden toch niet willen dat een zwemmer de match verstoord door in het water te springen!
  • Suicidaal zijn. Je moet heel erg suicidaal zijn als je waterpolo met haaien gaat spelen. Haaien hebben namelijk een hekel aan mensen en zullen er alles aan doen ze lastig te vallen. En als je suicidaal bent, heb je er tenminste plezier aan.

De regels[bewerken]

De regels zijn net als bij waterpolo, alleen soms lichtjes aangepast en soms compleet negeerbaar.

Dopingsrijchtlijnen[bewerken]

Net als bijna alle sporten wordt er bij waterpolo met haaien doping gebruikt. Spelers die dit proberen worden onmiddellijk van deelname uitgesloten, aangezien zij vol met hormonen en andere doping minder smakelijk zijn voor de haaien.

Spelers[bewerken]

Aanvaller[bewerken]

De haaien vallen ook aan, maar 'aanvaller' is de term voor de speler die probeert te scoren. Het draait erom dat je de bal in handen krijgt. Of je nu scoort of niet maakt niet veel uit, want het water zit vol met mens-etende beesten. Het is al een wonder als je de bal met twee handen kan vastnemen, want meestal heb je na drie minuten nog maar één arm over. Natuurlijk verdien je daar geen punten mee, maar je hebt wel een moment van trots gehad voor je sterft. Sommigen hebben ook wel eens geprobeerd op de haai te rijden. Dit is echter niet echt aan te raden, aangezien de meesten die dit probeerden naar de EHBO moesten, soms dodelijk verwond.

Verdediger[bewerken]

De verdediging bij waterpolo met haaien is lichtjes anders dan bij andere sporten. Je moet, als er een haai voor je opduikt, snel opzij kunnen springen. Het komt er dus eigenlijk op aan, dat je niet het doel, maar jezelf verdedigt.

Doelman[bewerken]

De doelman, heeft één voordeel, dat andere spelers niet hebben: het net achterin. Dit kan gebruikt worden om een haai te vangen, je bent ook tevens het lokaas, wat niet altijd even leuk is. Alleen de besten kunnen dit. En dan is er nóg een nadeel: elke doelman heeft maar één net, en er zijn meer haaien dan dat aanwezig.

De Olympische kampioen waterpolo met haaien.

Haai[bewerken]

Veruit de beste positie om te spelen. Je hebt geen team, dus heb je geen verplichtingen, niet aan de mensen, zelfs niet aan de haaien. Je mag zelfs een andere haai bijten als je wilt; in feite mag je bijten, in alles dat gewond is, dat wil zeggen: alles en iedereen waar bloed uitstroomt. Het enige probleem is dat je om deze positie te spelen, een haai moet zijn, anders ben je gewoon één of andere idioot in een zwembad, die mensen probeert te bijten. En als je dit bent, wordt je gediskwalificeerd.

Protest[bewerken]

Er is veel protest geweest, en dan vooral van de OHADG (Onschuldige Haaien Anti-Discriminatie Groep), die vindt dat het oneerlijk is dat slechts zes soorten mogen meedoen: de witte haai, de hamerhaai, de makohaai, de rifhaai, de tijgerhaai en de cookiecutterhaai.

Zij vinden dat ook de meer ongevaarlijke soorten zoals de hondshaai, verpleegsterhaai en walvishaai óók een kans moeten krijgen.

Zie ook[bewerken]

Bobsleebeer.jpg
Nutteloze verspillingen van energie en tijd

Atletiek · Badminton · Basketbal · Biatlon · Boksen · Bowlen · Bridge · Bukkake · Cricket · Curling · Dammen · Darts · Discussie · Fierljeppen · Formule 1
Golf · Heuvelspotten · Hockey · Hoken · Honkbal · IJshockey · In Die Kar · Jeu de boules · Judo · Karate · Karten · King of the Hill · Klootschieten
Koorddansen · Korfbal · Lopen · Mandjebal · Marathon · Midgetgolf · NASCAR · Niezen · Onderwaterdammen · Paalzitten · Pingpong · Rollatorwerpen
Rugby · Schaatsen · Schaken · Skiën · Snelwandelen · Snooker · Strijken · Struukduken · Tennis · Trefbal · Turnen · Veldrijden · Voetbal · Volleybal
Vrije val · Waterglijbaanbobslee · Waterpolo (met haaien) · Waterskiën · Wielrennen · Wikiworstelen · Winkelwagenracen · Worteltrekken · Zeilen · Zwemmen

Olympische Spelen (van Mongolië) · Paralympische Spelen · Winterspelen

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
28 mei 2007
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.