Svalbrard

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Svalbrard
Het wapen van Svalbrard
Het wapen van Svalbrard
Basisgegevens
Talen Noors-Hollands, ØØØØØØØØØ! en Buitenlands
Hoofdstad Longyearbyen
Regeringsvorm Koel
Religie Tzatzikiïsme (vanwege de president)
Inwoners 'Heel veel'
Staatshoofd Patty Brard
Overige
Volkslied Jaaaalalalalaaa lala la laaaa!
Motto "Oant Moarn!"
Munteenheid Vissticks
Traditioneel eten Vis, vis, vis en af en toe een stukkie vlees.
Portaal  Portaalicoon Land
Hoor je dat Goor? Patty heeft haar eigen eiland!
~ Gerard Joling over Patty Brard van Svalbrard.

Svalbrard (Nederlands: Spitsbergen, Noors: Svalbard, ØØØØØØØØØ: ØØØØØØØØØ) is een eilandengroep net boven Noorwegen. Het archipel was in Noors bezit en het archipel heeft nu een aantal 'Nederlandse' kenmerken zoals een Nederlands-SBS president.

Geschiedenis[bewerken]

Aangezien er niet zo veel over Svalbrard te vertellen is zouden we eigenlijk hier niet over moeten schrijven. Wel is het zo dat er eigenlijk best veel is gebeurd in een korte tijd waardoor het zo kort lijkt. Svalbrard was er. Zomaar. Ergens van de kust van Noorwegen afgedobberd. Willem Barentsz ontdekte het in 1596, maar ging er niet op bezoek om thee te drinken. De helft van de bemanning wou wel. Er werd door hem besloten om de boot in tweeën te breken zodat de ene helft van de boot (met Willem Barentsz aan boord) naar 4 sterrenhotel: Het Behouden Huys kon varen om te overnachten en om barockartiest te worden. De andere helft vaarde naar Svalbrard om het in te claimen. Bij de aankomst was het archipel volgepropt met walrussen. Niemand verstond ØØØØØØØØØ! dus konden de Nederlanders niks verstaan. Uiteindelijk hadden ze besloten om de walrussen terug naar land van herkomst te sturen[1] aangezien het archipel van Nederland werd en niet meer van de Russen was. Niemand werkte tegen en iedereen deed braaf wat de Nederlandse schippers deden. In 1597, nadat alle walrussen weggezwommen waren gingen ze er huisjes neerzetten en bouwen. Later kregen ze een telefoontje van de kapitein waar ze horen kregen dat hun kapitein was overleden. Ze waren in de rouwperiode wat heel lang zou duren en ook waar het bijna mis ging.

De Vikingen[bewerken]

Het Nederlandse leger ziet hier de Vikingen aankomen.

Tijdens de rouwperiode van de Nederlandse bemanning met een niet meer intacte door de helft gespleten boot kwamen de Vikingen langs om een bezoekje te brengen. De Vikingen waren asociale hooligans die alles doen om de eer van Noorwegen hoog te houden. Ze wildenrellen op het eiland omdat de Narvikse boys een nieuwe plek zochten om hun trainingsveld te laten bouwen. De Vikingen kwamen aan op het archipel maar ze besloten na hun eerste oorlogskreet om maar angstkreten uit te slaan doordat de Nederlandse schippers gelukkig hun brulshirt van de Blokker aanhadden. De Vikingen gingen direct terug naar Narvik om het slechte nieuws te vertellen. De Vikingen hadden een kater van hier tot Tokio Oslo, maar een aantal jaar later in 1611 kwamen er een aantal andere Vikingen naar Spitsbergen om te onderhandelen met de Nederlanders. Uit deze onderhandeling kwam het volgende besluit:

  • Spitsbergen wordt van Noorwegen (met als reden dat Nederland toch land zat heeft)
  • De Nederlanders mogen gewoon gratis naar Spitsbergen
  • De naam wordt veranderd in het Noorse Svalbard

De periode 1611 tot 1940 bleef nogal rustig. Niets schokkends gebeurd. Wel zijn de originele schippers die het archipel ontdekten allang overleden. Dat wist je nog niet hè?

Periode van de Tweede Wereldoorlog[bewerken]

Svalbard had niet zo veel problemen gekregen door de Tweede Wereldoorlog. Dit kwam omdat Svalbard nogal ver van de Russische kust af ligt en het aan Nova Zembla ligt (waar Willem Barentsz overnachtte) wat in Russisch bezit bleek. Na de Tweede Wereldoorlog ging het wat minder rustig met Svalbard omdat de Nederlanders daar ontdekten dat Nederlands-Indië niet meer van hun was, maar van de Japanners. Dit nieuws kwam via de fax door en ze ontdekten dat Nederland weer een klein rotland [2] was en ook weinig heerschappij meer had. Ze kwamen erachter dat de Nederlandse schippers de fout van hun leven hebben gemaakt. De Nederlanders kregen steeds minder land en tot overmaat van ramp raakte Nederland Suriname ook nog eens kwijt in 1954 nadat de regering een potje dobbelen verloor van de opstandelingen aldaar. De Nederlanders pleegden allemaal uit schaamte en woede zelfmoord. Dit is ook de reden waarom de Noren de Nederlanders een raar volk vinden.

Nederlandse revolutie?[bewerken]

Hier is Patty (links) te zien terwijl ze wordt geterroriseerd door een buitenlander tijdens een Tv show van SBS6.

In 1990 was er een Nederlandse revolutie op Svalbard. De Nederlanders wilden weer van Svalbard Spitsbergen maken en weer innemen. Ze stuurden Patty Brard naar Svalbard toe, een willekeurig gekozen diva. Daar aangekomen wist ze op een onbegrijpelijke manier Svalbard te ont-Noren. Waarschijnlijk is ze daardoor haar echtgenoot kwijt geraakt omdat er seksuele dingetjes aan te pas zou komen. Patty kreeg hierdoor veel schulden en ze had geen zin om die allemaal te betalen. Daarom besloot ze om Svalbard van haar te maken. Ze hernoemde het niet naar Spitsbergen, maar in Svalbrard. Dit is ook nog de naam wat Svalbrard nu nog steeds heeft. Ze kon al het rotwerk [3] niet alleen en huurde daarvoor een paar andere figuren van TV zoals Gerard Joling, Gordon, Uri Geller, Piet Paulusma en nog iemand die onbekend wil blijven. Verder kwamen er nog wat allochtonen, walrussen en asielzoekers langs om daar te wonen en om Svalbrard nog enigszins levend te houden. Later in 2007 kwam Svalbrard in bezit van SBS6 wat ook gebruikt wordt als decor voor een aantal succesvolle en niet succesvolle tv-programma’s. Maar dat duurde niet lang, want nadat Patty Brard Showbizzland overnam voegde ze in 2008 Svalbrard toe aan haar koninkrijk.

Het archipel[bewerken]

Het archipel Svalbrard is ongeveer 'heel groot' groot, de hoofdstad is 'Long...haha, doe nou niet Geer!' en er wonen naar schatting 'veel buitenlanders'. Het centrum van het archipel is bergachtig waar niemand kan overleven, op de Eskimo's na [4]. Verder is het op Svalbrard koud. In het noorden heel erg koud, in het westen is het koud, in het oosten is het wonderbaarlijk koud en in het zuiden is het ook koud met gemiddeld temperaturen van tussen de 25 en 30 graden. Onder nul natuurlijk! Haha, wat ben ik toch ook weer grappig. Oant Moarn!
Aan de randen van Svalbrard is er veel grasland te ontdekken waar ook voornamelijk walrussen leven.

Bewoners[bewerken]

Een bewoner uit Svalbrard die even een duik neemt in het zwembad.

De bewoners van Svalbrard komen voor 99,9% uit allochtoons grondgebied, en slechts 0,01% is van SBS6-bloed. Als we die bewoners ook moeten onderscheiden, hebben we 90% mensen en 9% dieren. Wat de overige 1% is, is onbekend. Men denkt dat het dingen zijn die verdomd veel op rare planten lijken. Op Svalbrard worden er door het grote aantal buitenlanders zeer veel talen gesproken. De hoofdtaal is Noors-Hollands, terwijl maar 0,001% het ook dagelijks spreekt. De enigen die dagelijks Noors-Hollands praten zijn Patty Brard zelf en Prins Oant Moarn. Samen zijn er ook nog de voltallige regering die zelf nog gewoon Nederlands praten. De meest gesproken talen op Svalbrard zijn 'een hele boel' waarvan er 95% buitenlands is en 4,999% ØØØØØØØØØ! wat gesproken wordt door de walrussen aldaar. De cultuur van het overbekende haringhappen en tonijn, kabeljauw en andere soorten vissen is niet verloren gegaan, dit komt omdat de vissen het enige voedsel is op Svalbrard op de taart en macaroni, pudding noem maar op wat allemaal in de voorraadkast staat van de regering. Ook worden er nog wel eens huisdieren geslacht zoals zeehonden en zeekatten om nog eens wat meer te eten te krijgen dan alleen maar vis. Verder zijn er geen feestdagen, alhoewel het al een feest op zich is, als er weer een tv-programma wordt opgenomen.

Zie ook[bewerken]

Voetnoten[bewerken]

  1. Rusland dus.
  2. Voor als je op de atlas zoekt bij de wereldkaart en je het over de regering hebt.
  3. Wat ze zelf zo noemt
  4. Het is nog steeds onbekend hoe zij daar gekomen zijn!