Roodkapje

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Roodkapje terwijl ze net haar kapje afdoet.

Roodkapje was een klein lief meisje dat geboren werd uit haar moeder na 9 maanden verbleven te hebben in Hotel Uterus. Haar vader had haar moeder verlaten nadat deze was vreemdgegaan met de melkboer. Roodkapje was dus in feite een bastaardkind. Ze kreeg de naam 'Lotje' mee, maar werd algauw door iedereen Roodkapje genoemd, omdat ze namelijk steeds een rood kapje droeg! Roodkapje had een zeer droeve jeugd omdat ze altijd het lievelingetje van de juffrouw was, en ze werd gepest door alle kindjes in het dorp.

En roodkapje werd een tiener...[bewerken]

LetterT1a.jpg

oen Roodkapje naar de middelbare school ging, veranderde ze haar looks hélemaal en ze rebelleerde! I.p.v. een rood kapje, droeg ze nu afwisselend een zwart, een blauw of een oranje kapje, maar toch bleef iedereen haar Roodkapje noemen. Ze werd ook het sletje van het dorp en had nog minder vrienden dan vroeger door haar onuitstaanbare karakter. Ze was blond, best knap, rondborstig (F-cup!) en vooral altijd-hitsig, waardoor ze goed in smaak viel bij de jongens. Maar op een dag kreeg ze ruzie met haar aartsrivaal Sneeuwwitje. Dit meisje was immers een natuurlijke schoonheid en had geen zelfbruincrèmes en poedertjes nodig om er leuk uit te zien. Roodkapje neukte al een tijdje met een überpopulaire jongen, namelijk de Prins. Maar Prins ging op een dag lopen met Sneeuwwitje, en ze verdwenen met de Noorderzon, niemand weet waarheen... Er wordt gefluisterd dat ze gevlucht zijn tot achter de zeven bergen en de zeven dwergen houden om als slaaf voor hen te werken, maar niemand weet of het écht waar is. Roodkapje was ongelofelijk kwaad op Sneeuwwitje en haar Prins, en ze verzuurde helemaal, werd zo zuur als de beschimmelde (groot)moedermelk van haar oma. Haar haren werden er bijna grijs van, en ik vermoed dat ieder onder jullie wel weet dat de lichtste van alle grijstinten het vosroze is. Daarom noemde men Lotje nu Roodkapje met de Roste krullen, de bloederigste teef van het dorp. Na dit droeve gebeuren had Roodkapje nooit meer een vriendje.

Haar dood[bewerken]

Roodkapje pleegde zelfmoord toen zij 18 jaar en 11 maanden oud was, zo'n 4 jaar nadat het sneue voorval met Sneeuwwitje. Eerst probeerde zij zichzelf op te hangen, daarna stak ze zichzelf in brand, schoot ze een kogel door haar hoofd, sneed haar polsen over, stak zichzelf in brand, deed een poging zich te verdrinken, en stak zichzelf in brand. Haar wanhopige zelfmoordpoging lukte uiteindelijk toen ze 'Heb je even voor mij' van Frans Bauer opzette.

De Geruchten:[bewerken]

Er bestaan vele legendes over Roodkapje, omdat iedere afgewezen minnaar zo kapot van haar was, dat hij (of zij) er een verhaal over schreef om daarna zelfmoord te plegen. Deze verhalen zijn echter allemaal verzonnen. Het bovenstaande is de enig ware geschiedenis. Zie:

  • Het sprookje van Roodkapje - door W.A.R. Hooft
  • Ik, Jan Cremer en Roodkapje - door Jan Cremer

zie ook:[bewerken]