Oncyclopedia:Welkom voor nieuwkomers

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op Oncyclopedia. De eerste en enige officiële onzinnige encyclopedie van het Nederlands taalgebied, met onzinnige omschrijvingen van serieuze zaken of serieuze omschrijvingen van onzinnige zaken, maar alles behalve serieuze omschrijvingen voor serieuze zaken! Wat kun JIJ doen om te helpen met uitbreiden?

Het is vrij simpel: surf een beetje rond en als je iets wilt veranderen klik dan op bewerken. Zie een link die rood is? Dat is een (nog) niet geschreven artikel. Als je daarop klikt word je meteen naar de pagina verwezen waarmee je het artikel kunt maken. Help ons mee om dit de grootste Onzin encyclopedie te worden aller tijden!

Als je wilt meedoen dan is dat natuurlijk keigaaf, chill, vétcool, lauw en bijzonder aardig van je, maar denk er aan dat je niet alleen voor jezelf schrijft, maar ook voor anderen. Discriminatie, gescheld of zinloze grofheid is niet toegestaan. En op iedere bladzijde de tekst Nieuwegein rulezzz plaatsen is goed beschouwd ook niet echt grappig. (En zo ver bezijden de waarheid dat het wellicht kwetsend kan zijn voor de inwoners van Nieuwegein. Die kunnen er tenslotte ook niks aan doen.) Om een en ander een beetje aardig te houden voor eenieder (en de inwoners van Nieuwegein) is er speciaal voor ons het volgende ontwikkeld: Humor, een korte cursus. Als je snel aan de slag wilt, maar je snapt nog niet helemaal hoe het gaat, bekijk dan eens onze gids.

Heb je geen zin om de cursus te lezen, hou dan in ieder geval de volgende zaken in de gaten:

  • (Gouden regel 1) Wees grappig en niet stompzinnig;
  • (Gouden regel 2) Gedraag je niet als een minkukel.
  • Oncyclopedische artikelen bestaan uit min of meer afgeronde beschrijvingen , met meerdere paragrafen en het liefst een of meerdere afbeeldingen. Voor korte omschrijvingen is ons kleine zusje, het OnWoordenboek de juiste plaats.
  • Schrijf niet alleen iets voor jezelf en je drie beste vrienden. Iedereen moet 't kunnen snappen en leuk kunnen vinden.
  • Taalfouten maken een grap niet leuker, alleen maar moeilijker te begrijpen en dus minder grappig. Let op je spelling en op de opmaak van een pagina.
  • Je kunt ook grappig zijn zonder te refereren naar seks, drugs, uitwerpselen of school.
  • Als je niets te zeggen hebt, verzin dan wat. Beter misgeschoten dan niet geschoten.

En als laatste, trek het je niet te veel aan als de admins soms wat vreemd doen. Het zijn ook maar sadisten mensen, met hun ups en downs zoals jij en eh... jij.


Oncyclopedia wordt het beste weergegeven met de internetbrowsers Firefox en Chrome omdat sommige dingen met andere browsers gewoon niet werken. Internet Explorer 7 en lager raden we ten zéérste af.