Oncyclopedia:Beleid/Privacy

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
"Wel, dat kan op een zekere hoogte."


Privacy...bedoelt u soms dat u anoniem wilt blijven? Wel, dat kan op een zekere hoogte.

Als u zich registreert kunt u ervoor kiezen om uw naam, geslacht en e-mailadres in te vullen. Doet u dit niet, dan bent u onbekend. Toch weten wij wie u bent aan uw IP-adres. Zo kunnen wij met geavanceerde technologie van het Oncyclopedisch Instituut voor Bizarre Wetenschappen en de geheime dienst u opsporen als u het waagt om sokpoppen aan te maken. U weet wel, die bloeddorstige dubbelgangers van u, als u tenslotte aan schizofrenie lijdt of iets dergelijks. Ook kunnen wij u traceren als u heel stout bent geweest.

En privacy, u hoeft niet alles kwijt te kunnen over u zelf...nee hoor, dit is geen strenge douane-fouillering zoals op een vliegveld, nee, hier is het nog erger. U kunt zwijgen, maar alles wat u zegt kan tegen u gebruikt worden. Onze spionnen houden u in de gaten, mocht u toch dingen zeggen of achterlaten...

Nee, wees niet gevreesd. Zolang u niets achterlaat of zegt op dit wereldwijde web der Oncyclopædia's, weten wij ook niets over u behalve uw IP-adresje. Als u nu echter een proxy IP-adres heeft, bent u extra gewaarschuwd, we houden u streng in de gaten.

Veiligheid boven alles, alhoewel deze veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Wij kunnen ook het klepje omhoog doen en op de rode knop drukken zodat u niets meer kan doen dan toekijken hoe wij uw schade herstellen en een RAID-aanvalletje plegen op uw account. Eenmaal geblokkeerd, altijd eens geblokkeerd of voor altijd geblokkeerd, dat kan ook. Wij houden u dan extra scherp in de gaten.

Maar, even zonder uw IP-adres hierbij te betrekken: u vertelt gewoon niks over uzelf en wij misbruiken die informatie dan ook niet, omdat we die informatie dan niet hebben. We verzinnen dan een willekeurig lulverhaal over u, maar dat heeft niks met uw privacy te maken, want dat verhaal is verzonnen en iedere overeenkomst met bestaande et cetera et cetera is toeval. Wij gaan anders ook niet in uw kasten zitten snuffelen en u gaat onze dagboeken niet inkijken. Dat is nu eenmaal respect voor privacy.

Bent u hier nu niet mee eens, dan kunt u in een hoekje gaan zitten huilen. Wij kunnen er nu eenmaal ook niets aan doen.

Wees wel bewust: Amerika, Rusland, Iran, Engeland, België, Duitsland, Noorwegen, Brazilië, Israël, China, Japan, Australië en de EU over het algemeen luisteren u af en weten al alles van u, dus in dat opzicht is er helemaal geen privacy voor u op Oncyclopedia; er bestaat niet iets als "privacy" en het verschijnsel "privacy" is een leugen. Maar ja, wat geeft het?

O ja: als u zelf ervoor kiest om Oncyclopedia te gebruiken om de privacy van anderen te schenden, bent u het haasje. Niet doen dus. Respect.

Ten slotte: het privacybeleid kan op ieder moment naar goeddunken van het bestuur gewijzigd worden.