Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

UNIQ7bbd95b2347659b1-choose-00000000-QINU

Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Goethe - Hikneus - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Tec404.jpg

De TEC (Terminer en commun voor MR-stemmers en Terreur en commun voor stemmers voor de Parti Socialiste) is de busmaatschappij in Wallonië, die naast de hoofdactiviteit hors service ook bussen rond laat rijden door het halve land en in de vrije tijd ook nog ruimte over heeft om metro's te laten rijden in Charleroi die aan schizofrenie lijden (soms denken ze wel eens dat ze trams zijn) en ook nog eens een kabelbaantje te laten hangen in Spa. De Belgen die het talent bezitten om Frans te begrijpen (het is onmogelijk voor een buitenlander om het orakel genaamd infotec.be te begrijpen) weten het mijnenveld aan onregelmatige dienstregelingen te doorgronden die initieel lijken op een stabiele halfuursdienstregeling in de vroege ochtend, om daarna in de loop van de middag rigoureus te veranderen in een dienstregeling met een tweeëneenhalfuurscadans, zoals bijvoorbeeld op lijn 78 Maastricht-Luik, of erger: totale stilte. (Neem hier de bus naar de rest van het artikel...)


Vorige week:
Accolades.GIF

Een accolade is een Latijnse knuffel. Onder "Latijns" verstaan wij de culturen die zich, zo goed en kwaad zij kunnen, bedienen van een van het Latijn afgeleide taal om zich onder elkaar verstaanbaar te maken. Wie ooit getracht heeft om een gesprek tot stand te brengen met iemand die in zo'n cultuur opgegroeid is, weet wat het effect is buiten die cultuur. Om de communicatie met de niet-Latijnse wereld toch nog wat gaande te houden, maken deze mensen uitvoerig gebruik van de zogenaamde accolade. Deze innige knuffel, een onduidelijke combinatie van een schouderklop met een omhelzing, kent twee versies: de linkse accolade, verkort weergegeven met "{", en de rechtse accolade, verkort weergegeven met "}". Ten einde de échte bedoelingen van de accoladeverstrekker te achterhalen, worden beide versies hier kort toegelicht.


Gebruiker

Varianten
Handelingen
Navigatie
Informatie
Projecten
Hulpmiddelen
Delen
In andere talen