Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

UNIQ22599222816ab56-choose-00000000-QINU

Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Goethe - Hikneus - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Wie had mij hier ook alweer voor uitgenodigd?
~ Johan Cruyff over een cricketwedstrijd.
Cricketveld.jpg

Cricket is een soort honkbal voor kakkers dat om onnavolgbare redenen een van de populairste sporten ter wereld is. Het heeft ook wel wat weg van softbal, alleen dan zonder plezier (sinds 1895 verboden door de cricketcomissie). De sport wordt voornamelijk beoefend op de Britse eilanden en in de voormalige koloniën van Groot-Brittannië. Het is ook zeer populair in India, aangezien het toch wat afwisseling biedt van creperen in de modder. Het cricketveld heeft een vorm die het midden houdt tussen een cirkel en een ovaal. In eerste instantie nemen de spelers hun plaats in op het veld, ietwat gedesoriënteerd om zich heen kijkend, terwijl de eerste slagman zijn erectie probeert te verbergen achter het slaghout.
Lees verder...


Vorige week:
Foto van de heer To Graph met zijn eerste camera (Berlijn, 1875)
.
Klik
~ Fotocamera over Fotografie
Lachen naar het vogeltje
~ Fotograaf tegen een kind

Fotografie is de kunst om afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen op papier te bestralen. Het de naam van het verschijnsel komt van de uitvinder ervan, de heer F. To Graph. Lees verder...


Gebruiker

Varianten
Handelingen
Navigatie
Informatie
Projecten
Hulpmiddelen
Delen
In andere talen