Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Heino.jpg
Een minister van de Smartlapocratische partij!

Een Smartlapocratie is een bijzondere staatsvorm. In een smartlapocratie hebben de smartlapartiesten alle macht in handen. Het enige land dat een smartlapistische regering heeft is Mofrika.

Op 22 november 2005 pleegde de Mofse smartlapistische partij onder leiding van Marianne Weber (onder het pseudoniem Angela Merkel) een staatsgreep in Mofrika. Deze staatsgreep was voorbereid op geheime bijeenkomsten in de kleedkamers van het Smartlappenfestival in Darmstadt. Wegens gebrek aan olie in de bodem is het nieuwe regime nog niet aangevallen door de Verenigde Staten.

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
De demon Baphomet met zijn handlangers, de Tempeliers.
Demonen zijn de eeuwige voorvechters van de revolutie. Hun oorsprong in de diepe hel staat symbool voor de wereldwijde arbeidersklasse. De toekomst van de wereld behoort toe aan de demonen!
~ Slavoj Zizek die de demonen lippendienst bewijst zodat zij zijn boekjes die niemand wil leven uit blijven geven

Demonen zijn niet al te frisse wezens die men geregeld op geringe afstand van vadsige atheïsten die beweren dat dergelijke wezens niet kunnen bestaan aantreft. Demonen zijn de slechtste wezens die op deze aardbodem (en ver daaronder) rondlopen, zij zijn zo kwaadaardig dat schurken als Nelson Mandela en Mohandas Gandhi om hun moeder beginnen te janken wanneer zij ook maar een glimp van een demoon opvangen. Lees verder en huiver!


Vorige week:
HotelLeuvenCentraal.JPG
Klinkt je naam als een hotel, dan, misschien, bestáát het wel!
~ Paris Hilton op zoek naar haar roots.

Een hotel is een instelling waar men, tegen een door de eigenaar billijk gevonden vergoeding, kan overnachten. Doorgedreven onderhandelingen kunnen leiden tot het aangeboden krijgen, wederom tegen een door de eigenaar billijk gevonden vergoeding, van een ontbijt. Eindeloos doorzeuren over de schaarsheid of de lage kwaliteit van de eetgelegenheden in de buurt, kan dan nóg verder leiden: óf de uitbater nodigt de gastronomisch verweesde reiziger uit aan zijn eigen tafel, óf hij besluit om zijn echtgenote een grotere keuken aan te bieden, en meteen zijn hotel van een restaurant te voorzien. Daar kan de reiziger tegen een door de eigenaar billijk... enzovoort. De meest opvallende karaktertrek van een hotel, is de aanwezigheid, doorgaans op de voorgevel, van minstens één ster, en maximaal vijf sterren. Hotel boeken? Lees eerst hier verder..