Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
World Trade Center.gif
Een voorbeeld van terrorisme.

Terrorisme (van het Latijnse terror, aanpak) is het te pas en te onpas plegen van ernstig geweld of ernstige dreiging waar de politiek of godsdienst bijna altijd de oorzaak van zijn. In de meeste opvattingen moet het om illegaal geweld gaan, met liefst zo veel mogelijk burgers als slachtoffers. De media moeten immers ook wat.

Van oorsprong was terrorisme 'Het gedwee maken of demoraliseren van een regering of bevolking door daden van terreur' (volgens de elfendertigste druk van het Wolters handwoordenboek der Nederlandse taal). Terreur betekent dan weer 'huwelijk' (volgens hetzelfde handwoordenboek).

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Goethe - Hikneus - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Marcel Complot (1850) gezien door de Hoogromantische schilder Joop Ze Dong. Gedateerd, getiteld en gesigneerd in rood. Musée des Beaux Arts, Charleroi.
In compot zit toch geen "l", alleen appelen?
~ Urbanus van Anus over complot.
Daar word ik zo bang van!
~ Bangerd over elk willekeurig complot.

Marcel Bernard Complot (Broekzele, Vlaanderen, ca. 745 - Reims, Frankrijk, 810) was het hoofd van de Geheime Dienst van Karel de Grote. Hij is het meesterbrein van wiens naam het woord "complot" is afgeleid.

Lees verder, maar kijk uit voor verdachte figuren...


Vorige week:
HoutStapel.JPG

Hout, Latijn: "Træ", is een curieuze entiteit geschapen door middel van een proces dat "groei" genoemd wordt. Het kan gewonnen worden uit bepaalde organismen behorend tot het Rijk der Plantae, "boom" genaamd. Deze "bomen" omvatten echter niet alle organismen uit het desbetreffende rijk, maar dat daargelaten.

Het hout wordt geütiliseerd voor verscheidene doeleinden, waaronder de processen "bouwen" en "branden" (laatstgenoemde wordt ook wel "fikken" genoemd). Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen het zogenoemde "hardhout", en de antagonist: het "zachtnaaldhout". Het verschil tussen laatstgenoemde en eerstgenoemde wordt gemeten aan de hand van de methode van de zelfspot. Het hardhout heeft doorgaans een grotere bekwaamheid betreffend het relatieveren en weren van nare grappen. Hardhout is hier zeer bedreven in, terwijl naaldhout zich zeer gekweld en prikkelbaar neigt te gedragen.

Lees verder...Gebruiker

Varianten
Handelingen
Navigatie
Informatie
Projecten
Hulpmiddelen
Delen
In andere talen