Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Heino.jpg
Een minister van de Smartlapocratische partij!

Een Smartlapocratie is een bijzondere staatsvorm. In een smartlapocratie hebben de smartlapartiesten alle macht in handen. Het enige land dat een smartlapistische regering heeft is Mofrika.

Op 22 november 2005 pleegde de Mofse smartlapistische partij onder leiding van Marianne Weber (onder het pseudoniem Angela Merkel) een staatsgreep in Mofrika. Deze staatsgreep was voorbereid op geheime bijeenkomsten in de kleedkamers van het Smartlappenfestival in Darmstadt. Wegens gebrek aan olie in de bodem is het nieuwe regime nog niet aangevallen door de Verenigde Staten.

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Cheshire cat mega.jpg

Babyolie is een olie gewonnen uit baby's die momenteel wordt ontwikkeld als milieuvriendelijke brandstof. De eerste babyolie had een verbrandingsenergie van 8 MJ/liter maar door experimenten met uraanhoudende melk en diverse fokprogramma's werden daarna waardes van 12 MJ/liter bereikt. Dit is echter nog lang niet genoeg om er fatsoenlijk op te rijden zonder een verbruik van een brandstoftank per kilometer te hebben. Nog niet gesproken over de motorprestaties die teleurstellend slecht worden. Naast eerdergenoemde zijn er de volgende experimenten op baby's gedaan: laten schrikken voor verwerking om adrenaline aan te maken (succesvol, 2-3% sterkere brandstof), combineren met wietteelt (succesvol, 10% sterkere brandstof), (meer moois hier)!

Vorige week:
FlatFlatFlatDuik.GIF

Flats (ook wel "wolkenkrabbers voor de arbeiders" genoemd) zijn stenen structuren die de mens heeft gebouwd om te kijken of mensen konden vliegen als ze van grote hoogte vielen (de mens was toen nog hartstikke dom niet ver geëvolueerd). Later bedacht een of andere sukkel dat dit wel handig was om ruimte te besparen. Dit belachelijke idee werd natuurlijk meteen in de prullenmand geworpen. Flats bestonden al sinds de steentijd: ze waren bedoeld voor proeven of de mens kon vliegen en waren daarom massief en van steen. De proeven liepen bloederig niet goed af.

Lees verder...