Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Guyonfire.jpg
Hij staat in brand, maar wat geeft het?

Sommige dingen gebeuren nu eenmaal, daar kun je weinig aan doen. Soms kun je er ook wel wat aan doen, maar ja, wat geeft het?


Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Tweelingdanshoi.GIF

Een tweeling is de combinatie van een levend wezen en de incarnatie van diens alter ego. Iedereen maakt dus deel uit van een tweeling, maar bij slechts enkelen gebeurt die incarnatie, en fysieke tweelingen vallen dus op. De wereld der tweelingen wordt onderverdeeld in twee ongelijke helften, te weten de echte en de onechte tweelingen. Wie samen, dit is binnen de vierentwintig uur, met zijn alter ego uit dezelfde baarmoeder tevoorschijn komt, wordt beschouwd als de helft van een echte tweeling. Hoewel dit op het eerste gezicht een merkwaardige gebeurtenis lijkt, zijn bitter weinig echte tweelingen beroemd geworden buiten de familiale kring. Lees HIER verder...


Vorige week:
Seychellenvlag.png
De Seychellen bestaan uit een aantal eilanden
~ Kapitein Overduidelijk over Seychellen

De Seychellen (soms verward met "Zijn cellen"), ook wel Hof van Eden genoemd , zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Oceaan der Indianen, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent.

(lees hier verder)