Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Filosofie picto2.png
De wijze Denkheer!

Johan Cruijff is een beroemd en invloedrijk personage in de Nederlandse cultuur. Zijn vader staat bekend als God, zijn moeder is tot op de dag van vandaag met succes onbekend gebleven. In 25 april 1947 werd hij immers te vondeling gelegd bij het Olympisch Stadion te Amsterdam. Aldaar genoot hij een vrij onopvallende opvoeding als ook een vrij onopvallende voetbalcarrière bij een voetbalclub, die de naam Ajax draagt.

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:

Weenvogels.GIF

Hangt er boven u een bui,
is uw naaste meer dan lui,
lijkt uw wagen op een krui-,
is't geschenk toch weer een trui,
staat Jehova op uw pui,
geef dan niet meteen de brui:
vrolijk op en schil een ui!

~ Drs. P in een opvrolijkende bui poging.

De ui is een bolgewas, dat al zó lang door de mens geteeld en verbruikt wordt, dat echte uienliefhebbers ervan overtuigd zijn dat er al uien gekweekt werden vóór er mensen waren, een stelling die wordt tegengesproken door creationisten, die er immers van uit gaan dat uien samen met andere planten geschapen en niet geteeld werden, en dat luttele dagen vóór de verschijning van de mens.

Lees hier meer over de ui...!


Vorige week:

Schaakstuk.jpg Hoewel schaken vooral een spel is voor wereldvreemde en contactgestoorde mannen, zijn de vrouwen er toch goed vertegenwoordigd en een aantal van die vrouwen kan naar Objectief-Oncyclopedische Maatstaven (OOM) zeker als schaakstuk aangemerkt worden. Dat neemt niet weg dat enkele mannelijke schakers ook wel als schaakstuk kunnen worden bestempeld, maar dit komt bij nerds een stuk minder voor.

Lees het artikel, waarin het vrouwelijke schaaktstuk uitvoerig wordt behandeld. Als dat sexistisch is dan moet dat maar. Sue me!