Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

UNIQ37f965b56b5d762-choose-00000000-QINU

Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Goethe - Hikneus - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
DrieGoudvissen.GIF
Een 24 karaat goudvis brengt meer op dan een zes karaat, dat is een economisch feit.
~ Een ervaren goudvisser over de Piscis Aureus Aureus Sativus.

Een goudvis (Piscis Aureus) is een vis die, in tegenstelling tot wat de algemeen gangbare benaming kan te denken geven, niet uitsluitend uit goud bestaat. Bij goudvissen zijn de geslachten uiterlijk niet te onderscheiden, maar voor het uit elkaar houden van een mannetjes- en een vrouwtjesgoudvis bestaat een beproefde methode. Van de oergoudvis of Piscis Aureus Aureus Vulgaris wordt algemeen aangenomen dat hij uitgestorven is: alleen de gekweekte variëteiten of cultivars bestaan nog. Een gefossiliseerd exemplaar van de oergoudvis is te bezichtigen in hetzelfde museum waar ook een versteende afdruk van de oerknal kan gevonden worden, alsook de linker hersenhelft van de ontbrekende schakel tussen de oerspons en de huidige mens. (Lees dit gouden artikel hier verder.)


Vorige week:
RaketChinees.GIF
Wie boodschapt met, of rondtoert in, of prutst aan een raket,
Heeft geld te veel, of plaats te veel, en is een vreemd sujet

~ Drs. P over vreemde sujetten.

Vierduizend jaar geleden werd in China goed gelet
Op iedereen die vluchten wou uit land, stad, residentie,
Maar toen ontdekte plots een snugger man de plant raket,
En ja, sinds dat moment ging het vooruit, lees voort, attentie!

Gebruiker

Varianten
Handelingen
Navigatie
Informatie
Projecten
Hulpmiddelen
Delen
In andere talen