Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

UNIQ2d6871c456e91540-choose-00000000-QINU

Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Goethe - Hikneus - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Spot niet met den Konighe door het maken van enen slechten paint!


Ik hou van Congolezen, echt waar, ze geven me veel rijkdom!
~ Leopold II over Congolezen
Oh pardon, je ne peux pas parler néerlandais.
~ Leopold II over bovenstaande citaat
Mogen de Belgen nooit een gebrek aan negerslaven hebben!
~ Filip De Winter over de vroegere situatie in Congo

Leopold II van België (1835-1909), Leo voor de vrienden (L voor de homeys), was een groots man en/of vrouw. Bovendien was hij regelmatig de leider (soms ook koning) van grootmacht België. Hij was de vierde Belgische koning met de naam Leopold, vandaar ook Leopold de tweede. Hij stond vooral bekend om zijn schrikbewind in Congo, een primitieve kolonie van het nog primitiever België. Door deze kolonie uit te buiten vergaarde hij veel geld voor het Congolese Belgische volk. Leopold II was de reïncarnatie van Leopold I, zijn vader.

Lees verder


Vorige week:
RubensZelf.JPG
Vlees, niets dan vlees!
~ Picasso over Rubens.
Een oplichter!
~ Dalí over Picasso.
Wie? Ah ja, die huisschilders van 't Spaans hof! Sympathieke gasten!
~ Rubens over Picasso en Dalí.

Peter Paul Rubens (Zevergem, 28 juni 1577 – Antwerpen, 30 mei 1640) was een kunstschilder, tekenaar en diplomaat, werkzaam in Antwerpen, en is ongetwijfeld de populairste meester uit de barok-periode. Hij werd ook wel eens "Pieter Paul", "Pieter Pauwel", "Petrus Paulus", "Pjèrpól" of kortweg "Pepe" (P.P.) genoemd. Hij is tevens de beroemdste Zevergemse telg na Professor W. Druyff.


Kunstverslaafden kunnen hier verder lezen...


Gebruiker

Varianten
Handelingen
Navigatie
Informatie
Projecten
Hulpmiddelen
Delen
In andere talen