Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Jimbo Wikimania 2007 Wikia presentation.jpg
Snode plannen worden gesmeed...

Wikia (voorheen Wikicities als telecommunicatiebedrijf) is een communistische beweging die instaat voor de eenheid en vereniging tussen wiki-sites en de almachtige overheersing ervan. De EU heeft het commerciële bedrijf sinds de oprichting ervan financieel gesteund en tot op heden vormt het een constante bedreiging voor de schatbewaarders van de humor, de democratie, het reeds corrupte rechtswezen en de veiligheid.

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Goethe - Hikneus - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
DummyPuzzel.GIF
Op 'puzzel' rijmt geen biet, dus probeer ik het ook niet.
~ Een moedeloze Drs. P

Een puzzel is van oorsprong een foltertuig dat zó subtiel ontworpen is, dat de gefolterde denkt dat hij of zij zich aangenaam aan het bezighouden is, en werd omstreeks 6000 vóór onze jaartelling ontworpen door foltergrage Chinezen, omdat er in die tijd nog niks te kopiëren viel (of toch niks dat door anderen was uitgevonden), en zij zich dus stierlijk verveelden. In tegenstelling tot de maar klassieke foltertechnieken, waarbij het de bedoeling is dat de gefolterde de foltering laat stoppen door iets te bekennen, bestaat bij een puzzel de foltering in het wegnemen van de puzzel tot de gefolterde iets bekent. De oerpuzzel bestond uit een in stukken geknipte afbeelding van iets zinnenprikkelends, of dat werd de gefolterde toch voorgehouden. Puzzel hier verder...


Vorige week:
ThomasAquinas.GIF

Thomas van Aquino (Roccasecca, 28 januari 1225 - Fossanova, 7 maart 1274) was een vooraanstaand Italiaans theoloog en natuurfilosoof, die vermaard werd door zijn theorieën omtrent het "Volmaakt rond universum" en de "Vier elementen", die heden ten dage nog onderwezen worden in landen met een sterke nostalgie naar "die tijd toen alles nog overzichtelijk geordend was". Thomas, of "Tommasino", zoals hij door de mensen uit zijn omgeving liefkozend werd genoemd, was een geboren en getogen aquinato. Dat kwam voornamelijk doordat zijn ouders de graaf en gravin van Aquino waren, een onopvallend doch behoorlijk welvarend graafschapje iets bezuiden het midden van Italië. De welvarendheid kwam van de opiumteelt en de onopvallendheid van de inspanningen om deze teelt geheim te houden. Als derde jongen in een reeks van dertien kinderen, was hij voorbestemd voor het religieuze leven, en dat zon de jongeman wel. De vroegtijdige dood van beide zijn oudere broers strooide echter roet in het eten, omdat hij nu de erfgenaam van het graafschap én de opiumtrafiek werd, een erfenis die hem absoluut niet aanstond.

Verrijk hier uw ziel...