Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

UNIQ654433ad54b89a30-choose-00000000-QINU

Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Goethe - Hikneus - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Meeuwke1.GIF
Er is iets positiefs aan Paul de Leeuw:
zijn naam rijmt zonder fout op, raad eens, 'meeuw'!

~ Drs. P over zijn favoriete vogel.

Een vrolijk, olijk diertje is de meeuw,
die schalks en nauw'lijks stuitbaar loopt te vliegen,
een stunt die niet uw acht in slaap mag wiegen,
al boeit u wellicht meer een slang of leeuw.
Zeg nooit bijvoorbeeld "merel" tot een meeuw:
zo'n slordigheid kan duur te staan u komen,
want meeuwen, hoe goedlachs ook, haten bomen,
een kerselaar ontlokt hen hels geschreeuw.
Vlieg verder...


Vorige week:
BoerdeSuper.png

Super de Boer was de vader van Manfred de Boer (alias "de Godvader"), grootvader van God (Godfried de Boer) en overgrootvader van Jezus. Super de Boer werd geboren in Hoogeveen, Drenthe als zoon van een kruidenier genaamd Dombo de Olifanterie en van een hooggerechtsgeleerde en advocate genaamd Bregje de Boer (Super nam na aandringen van vader de achternaam van Bregje over). Het gezin was een typisch middenklassegezin: de kruidenierszaak van Dombo de Olifanterie verkocht aardig en er werd genoeg verdiend voor het onderhoud van het gezin. Bregje de Boer was elke dag thuis het huis aan het schoonmaken en boodschappen aan het doen, op jacht naar kortingen met veel afgetroggelde kortingsbonnen. Zij verdiende niets omdat zij thuis moest blijven werken, tussen het leergierig doorspitten van vakliteratuur.
Meer van dit!


Gebruiker

Varianten
Handelingen
Navigatie
Informatie
Projecten
Hulpmiddelen
Delen
In andere talen