Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Guyonfire.jpg
Hij staat in brand, maar wat geeft het?

Sommige dingen gebeuren nu eenmaal, daar kun je weinig aan doen. Soms kun je er ook wel wat aan doen, maar ja, wat geeft het?


Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Goethe - Hikneus - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Heilswapen.GIF

Het Leger des Heils is de officieuze bijnaam van de Genie, wellicht wereldwijd het minst bekende en tegelijkertijd nuttigste strijdmachtonderdeel. De allereerste Genietroepen waren die van de Nederlandse Krijgsmacht, en werden door Majoor Alida Bosshardt (Utrecht, 8 juni 1513 - Amsterdam, 25 juni 2007) in 1577 het leven geroepen ter gelegenheid van het beleg van Breda. Alida Bosshardt, die tijdens een skivakantie in Zwitserland gezien had hoe daar onafhankelijk verplegend personeel werd opgeleid voor oorlogssituaties, droomde ervan om in die branche carrière te maken.

Lees hier verder...


Vorige week:
Vlampijl.GIF

Page Down, bijna uitsluitend gespeld als PgDn, is de literaire weg naar de hel. Deze weg is voorbehouden aan geletterden, omdat andere stervelingen deze tekst tóch niet kunnen lezen, en/of niet vertrouwd zijn met woorden als "Page", dat zowel "pagina" kan betekenen als "onwereldwijze jongeling", en "Down", dat zowel "neer" als "slachtig" kan betekenen. Wegwijzers met deze tekst leiden zonder pardon naar de rivier Styx, alwaar de argeloze wegwijzervolger te horen krijgt dat de overtocht gratis is. Pas na aankomst blijkt dat betalende reizigers naar een vreedzaam hiernamaals worden geleid, terwijl... juist. Voor zover geweten, is de oudste vermelding van deze tekst te vinden boven de trap die leidt naar de crypte onder het hoofdaltaar van St. Martin's Church, een aan Sint Maarten gewijd VIde-eeuws kerkje aan de rand van Canterbury (Engeland). Hij is daar afgekort weergegeven, als "PgDn", omdat het perkament in de Middeleeuwen zó kostbaar was, dat men uit veelgebruikte lettercombinaties stelselmatig letters wegliet, erop rekenend dat de lezer het woord wel zou reconstrueren. Daal af Lees verder...


Gebruiker

Varianten
Handelingen
Navigatie
Informatie
Projecten
Hulpmiddelen
Delen
In andere talen