Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Vlag Nazië.jpg
Duitsland (1945-2005)

Duitsland (Duits: Nazien), officieel het Derde Nazi-Rijk Duitsland (Duits: Dritte Braunenreich Nazien), was een Midden-Europese staat die werd gevormd door een federatie van 7 wijze generaals, in het Duits Bundesführers of Führerchen geheten. Duitsland werd in 2005 door Marianne Weber (alias Angela Merkel) opgeheven en omgevormd tot Mofrika.

Duitsland lag in Centraal-Europa en grensde in het noorden aan Oostenrijk, Noord-Brabant en Denemarken, in het oosten aan Antarctica en Tsjechië, in het zuiden aan Smiechtenstein en Zwitserland en in het westen aan Frankrijk, Luxemburg, België en Federaal Keizerrijk Nederland.


Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
20070726123117756.jpg
De weg waarop men kan rijden is niet de echte weg
~ De laatste woorden van Andrej Kivilev

Het Taoïsme is een levensbeschouwelijke stroming voor het soort mensen dat gevatheid niet van spannend klinkende wartaal kan onderscheiden, maar ook weer niet imbeciel genoeg is om de atheïst uit te hangen. Taoïsten geloven in de heilzame werking van 無爲, deze karakters staan voor 'geen donder uitvoeren'. Het zal de lezer dus weinig verbazen dat het taoïsme vooral in het zuiden van Europa bijzonder veel aanhangers heeft.

Lees verder...


Vorige week:
NatuurBijbel.GIF

Natuurkunde, door latinisten ook wel "fysica" genoemd, is een wetenschap die pretendeert alles te onderzoeken, te analyseren en te definiëren wat er zich in de natuur voordoet, van het vallen van een appel (dichtbij of ver van de boom) tot het piepen van een deur. Van oudsher is de mens, voor zover geweten het enige wezen dat zich van zichzelf bewust is, nieuwsgierig geweest naar het hoe en waarom van wat zich om hem heen afspeelt. (instrueer u HIER verder)