Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

UNIQ1bac88be4de203d4-choose-00000000-QINU

Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Goethe - Hikneus - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
NatuurTV.GIF
Doet gij kwaad aan de natuur, dan betaalt gij dat heel duur!
~ Charles Darwin in een vlaag van bezorgdheid.

De natuur, gemeenzaam doch bijwijlen respectvol aangesproken met "Moeder Natuur", is het verschijnsel dat behalve zichzelf ook alle levende wezens rondom, vóór en na ons heeft ontwikkeld. De kracht die in dit fenomeen schuilt is dermate groot, dat niemand er erg in heeft dat de relatie tussen de gedeelten "na ons" en "heeft ontwikkeld" van de vorige zin taalkundig gezien op een vechtscheiding zou moeten uitlopen. Maar de natuur speelt met tijd en ruimte, en zou een oppermachtige entiteit kunnen geweest zijn, ware het niet dat... maar laten we dit anders te droge en te technische artikel spannend houden. Het begrip "autocreatie" wordt behalve in de automobielindustrie maar in één geval gebruikt, en dan nog in de meest letterlijke zin van het woord, namelijk "zelfschepping", en dat is bij de beschrijving van het ontstaan van de natuur. Moeder Natuur creëerde immers eerst zichzelf alvorens aan de slag te gaan met andere levensvormen. En voor wie het nog niet dóór mocht hebben: de natuur is vrouwelijk.

Lees hier verder...


Vorige week:
Geluidshoorn.GIF
Met vrolijk gezicht en een helder geluid,
gereed voor de start: eet gezond, eet meer fruit.

~ Een de honderd naderende Drs. P die zichzelf dreigt te herhalen.

Geluid is een illusie, gecreëerd door Hrumpf Hrompfszoon de Jongere tussen omstreeks 3.200.066 en 3.198.045 vóór onze jaartelling, omdat hij het niet kon hebben dat die twee openingen aan de zijkant van het menselijk hoofd nergens toe dienden, en hij vier waarnemingstuigen te weinig vond voor een menselijk lichaam dat per hand over vijf vingers, en per voet over vijf tenen beschikte. In dat ontwerp zat een lijn, daar moest sprake zijn van intelligent design, dus er moest een vijfde zintuig zijn, en dat noemde hij "gehoor". De term "zintuig" is trouwens ook van hem, al wordt het vaak ten onrechte aan Simon Stevin toegeschreven. Wat er met dat gehoor gehoord werd noemde hij "geluid", en zo wordt het heden ten dage nóg genoemd.
Luister Lees verder...


Gebruiker

Varianten
Handelingen
Navigatie
Informatie
Projecten
Hulpmiddelen
Delen
In andere talen