Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

UNIQ1ab7911d5ebef81b-choose-00000000-QINU

Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Goethe - Hikneus - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
BoerdeSuper.png

Super de Boer was de vader van Manfred de Boer (alias "de Godvader"), grootvader van God (Godfried de Boer) en overgrootvader van Jezus. Super de Boer werd geboren in Hoogeveen, Drenthe als zoon van een kruidenier genaamd Dombo de Olifanterie en van een hooggerechtsgeleerde en advocate genaamd Bregje de Boer (Super nam na aandringen van vader de achternaam van Bregje over). Het gezin was een typisch middenklassegezin: de kruidenierszaak van Dombo de Olifanterie verkocht aardig en er werd genoeg verdiend voor het onderhoud van het gezin. Bregje de Boer was elke dag thuis het huis aan het schoonmaken en boodschappen aan het doen, op jacht naar kortingen met veel afgetroggelde kortingsbonnen. Zij verdiende niets omdat zij thuis moest blijven werken, tussen het leergierig doorspitten van vakliteratuur.
Meer van dit!


Vorige week:
RotondeLR.GIF
Wie verkeert op een rotonde
is onkuis en leeft in zonde.

~ Monseigneur Léonard tijdens de inzegening van het kruispunt Dorp-Kerkdreefken in Zevergem.

Een rotonde of rond punt is een openbare constructie die moet voorkomen dat op plaatsen waar verscheidene wegen elkaar kruisen, of gewoon gezellig samenkomen, onhandige en/of verstrooide chauffeurs hun en/of elkaars verzekeringspremie de hoogte injagen door elkaars voertuig te rammen. Hoewel de Engelse rotondes al decennialang toonaangevend zijn, heeft het fenomeen zijn oorsprong in Frankrijk, waar in 1905 de scheiding van kerk en staat werd uitgesproken, en kruisen uit het openbare leven verdwenen. Ook de beroemde uitspraak

Waar twee wegen elkaar kruisen ontstaat een kruispunt in de vorm van een kruis.
~ Kapitein Overduidelijk

dateert uit die tijd, en stimuleerde de studie van een vervangmiddel.
Rond hier uw lectuur af....


Gebruiker

Varianten
Handelingen
Navigatie
Informatie
Projecten
Hulpmiddelen
Delen
In andere talen