Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Azkabanuitbreking.jpg
Azkaban, vóór de uitbraak van VT4.
HUUUUUUUUU!!!
~ Ontslagen Dementor over zijn vervlogen tijd in Azkaban.

Azkaban is een privégevangenis van de PVV voor "onnuttige allochtoontjes die iets vekeerd hebben gedaan" in op te sluiten.

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
FrdnndPrsch.JPG
De Volkswagen is een volkse wagen.
~ Kapitein Overduidelijk over Volkswagen.

Al heel vroeg ondervond de Homo Sapiens nood aan een volks voertuig, zo'n ding dat families uit de lagere sociale klassen op goedkope doch degelijke manier kon verplaatsen, kortom: een Volkswagen. Derhalve hield een wakkere holbewoner zijn hoofd een beetje schuin, en vond het wiel uit. De eerste stap naar de Volkswagen was gezet. Toen de heer Frdnnd Prsch op 30 februari 5000 vóór C. dus het wiel ontwikkelde, besefte hij eerst de omvang van zijn prestatie niet. Het week enigszins af van wat wij nu als een wiel beschouwen, maar de essentiële rondheid was er.
Verrijk hier uw kennis omtrent dit volkse onderwerp...


Vorige week:
Ha.gif

Humor is het wazige microklimaat dat zich ontwikkelt wanneer iemand het in zijn hoofd haalt om de gewone en minder gewone zaken des levens vanuit een ongewone hoek te bekijken. Deze hoek is des te ongewoner daar hij steevast de 360 graden overschrijdt, en daarom ook des te meer een doorn is in het oog van mathematisch aangelegde personen, van wie dan ook logischerwijs beweerd wordt dat ze óf totaal geen gevoel, óf een zeer buitenissig gevoel voor humor hebben. Het begrip wordt ook gehanteerd om de bezigheid, pro deo of tegen betaling, mee aan te duiden waaraan humoristen zich een groot deel van hun leven wijden. De aanwezigheid, en vooral de appreciatie van humor wordt kenbaar gemaakt door een typisch menselijke activiteit, die "lachen" wordt genoemd. (lees hier verder en vind de zin des levens!)