Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Azkabanuitbreking.jpg
Azkaban, vóór de uitbraak van VT4.
HUUUUUUUUU!!!
~ Ontslagen Dementor over zijn vervlogen tijd in Azkaban.

Azkaban is een privégevangenis van de PVV voor "onnuttige allochtoontjes die iets vekeerd hebben gedaan" in op te sluiten.

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Brugman.GIF
Is 't een tunnel of een brug? Pleeg de Oncy raad, en vlug!
~ Aanhef van het beroemde standaardwerk "Bruggen en wegen: licht aan het eind van de tunnel?" door Professor W. Druyff.

Een brug is een ingenieuze constructie die de gehaaste mens bij het passeren van een rivier, een vallei, een kloof of een andere neerwaartse terreinoneffenheid een mogelijk gevaarlijke (en vooral tijdrovende) afdaling, een mogelijk vochtige (en vooral laagbijdegrondse) doorsteek, en een mogelijk gevaarlijke (en vooral tijdrovende) beklimming te besparen. Bruggen komen op een gewelddadige manier tot stand: ze worden geslagen. Dit slaan is overigens nogal figuurlijk: alleen Brugman, de pionier van de planeet Brixton in de verre Driehoeknevel, kon echt bruggen creëren met één slaande beweging van zijn rechterhand: hij leerde onze voorouders een meer omslachtige, maar gemakkelijker te bevatten methode aan. Sla een brug naar het artikel...


Vorige week:
Camocar.jpeg

Lamborghini is een automerk (had Kapitein Overduidelijk willen zeggen maar ik was hem voor). Ze zijn bekend van de Lamborghini Aventador en de Oorlog met Ferrari en daarmee de gehele Ferrari-gezinde wereldbevolking. In de autowereld gaat het ongeveer zo: je bent een Ferrari-persoon of je bent een Lamborghini-persoon. Verder zijn er nog Aston Martin, Maserati, Jaguar, Porsche, Mercedes en BMW fans. Als je tot deze groepen behoort zijn er nog mogelijkheden voor je. Enfin, Lamborghini maakt auto's maar niet alleen dat, ze maken ook landbouwvoertuigen en speciale supercars voor de KGB. (Zoals deze...)