Oncyclopedia

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
      Oeps! Bedoelde je soms Oncyclopedia:Algemeen voorbehoud? Waarschijnlijk niet...
Lachend kut kind.jpg Jullie hebben geen leven! 
Op dit artikel is door literair begaafde Emo's commentaar gegeven.

Bekijk het commentaar


Humor is een serieuze zaak
~ Kapitein Paradox over Humor

Waarom zoek je informatie over een site die je aan het bezoeken bent?
~ Nieuwsgierige Oncyclopedist over jou

Wow...
~ Jij

Ik raadpleeg die altijd voor ik een belangrijke beslissing neem.
~ Sjors Dobbeluur Struik over Oncyclopedia

Oncyclopedia bestaat uit 12 letters.
~ Kapitein Overduidelijk over Oncyclopedia

In Sovjet Rusland, Oncyclopedia bewerkt JOU!!
~ De situatie in Sovjet-Rusland over Oncyclopedia

Oncyclopedia is een serieus project om een hoogwaardige encyclopedie te creëren. Oncyclopedia verkondigt de enige en onfeilbare waarheid. Alle dingen die niet in Oncyclopedia worden opgenomen zijn per definitie niets anders dan leugens, valse theorieën, geschifte ideeën en de lege bladzijden van de geschiedenis. In de Oncyclopedia wordt ook Wikipedia met een kritisch-wetenschappelijk ondersteund artikel vereerd. Er wordt wel eens gesteld dat de Oncyclopedia een parodie is. Toch is het gehalte aan correcte, geverifieerde en betrouwbare informatie op Oncyclopedia hoger dan op Wikipedia, waardoor eerder het omgekeerde valt te zeggen.

Het ontstaan[bewerken]

De Oncyclopedia [on-cy-clo-pe-di-a] is ontstaan uit het voormalig Sophiaans Instituut van Vergeten Waarheden en Wetenschappen. Toen de partij in 2000 bekend maakte dat zij al hun accurate informatie op het internet zou gaan plaatsen werd de partij hernoemd naar Onziclopedie. In 2005 was de basis voor hun internetdatabase klaar voor gebruik en in 2006 werd het geopend. Later in datzelfde jaar werd besloten een vriendelijkere naam te gaan gebruiken, Oncyclopedia.

Hedendaags[bewerken]

Hedendaags is de Oncyclopedia een gratis wiki met daarop 3.084 artikelen met als doel de waarheid bekend te maken. Naast het wikigedeelte heeft Oncyclopedia ook een nieuwsgedeelte, een woordenboek, een hogeschool en diverse boeken die elk een groot deel uitmaken van de waarheid die Oncyclopedia probeert te verspreiden. Oncyclopedia levert ook bijdrages aan het 'Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek naar de Waarheid'. Daarbij heeft Uncyclopedia op gebieden zoals voeding, geneeskunde, chemie, natuurkunde en pedobearisme al belangrijke bijdragen geleverd.

Oncyclopedianen en Oncyclopedisten[bewerken]

De Oncyclopedianen waren de allereerste (vaste) bewerkers en gebruikers van Oncyclopedia. Dit volk aanbad oorspronkelijk de Wubboïstische goden maar toen het in 2008 resoluut voor een andere server en de beter bekende naam Oncyclopedist koos, werd meteen ook voor een groter gamma aan enige ware religies geopteerd. Sindsdien moeten alle ex-Oncyclopedianen en ex-Oncyclopedisten, ondanks dat ze zelf hun religie mogen kiezen, geloven in Sophia.

De gemiddelde Oncyclopedist heeft een afkeer van oorlog, maar indien nodig kunnen zij de wapens oppakken om Oncyclopedia te beschermen.

Oorlog tegen Wikipedia[bewerken]

Oorlog tussen Wikipedia en Oncyclopedia
AYB nl.gif
Datum 2005 2006-heden
Locatie internet
Resultaat nog niets
Casus belli Ruzie over wie de waarheid heeft
Strijdende partijen
Wikipedia Oncyclopedia
Commandanten
Jimmy Wales Sophia
Troepensterkte
362 robots, 254 beveiligde pagina´s 542 getrainde puppy's met kruisraketten, 487 soldaten met puddingbuks
Verliezen
210 robots, 12 beveiligde pagina´s 62 puppy's, 8 soldaten

Wegens het succes van Oncyclopedia besloot de partij Leugens en Onwaarheden (alias Wikipedia) een strijd te starten tegen Oncyclopedia. Leugens en Onwaarheden stichtte daarvoor een eigen wiki met daarop allemaal leugens en propaganda tegen Oncyclopedia. De strijd tussen Oncyclopedia en Leugens en Onwaarheden loopt tot op de dag van vandaag door met de bloederigste strijd tussen de vier artikels.

Verslag van 2005[bewerken]

Onziclopedie werd gestart. Na een fiks debat met Leugens en Onwaarheden kwam er een ruzie tussen Sophia en Leugens en Onwaarheden. Er werd een wiki gesticht tegen Onziclopedie genaamd Wikipedia. De partij Leugens en Onwaarheden besloot om vanaf die dag verder te gaan als Wikipedia.

Halverwege 2005 leek Wikipedia de strijd te winnen. Gelukkig kon Sophia met behulp van Tachtig Tammo 80 artikelen per minuut wissen van Wikipedia. Wikipedia leed hierdoor onherstelbaar veel schade dat tot in de miljoenen liep.

Verslag van 2006[bewerken]

Onziclopdie werd officieel tot geopend verklaard. Onziclopedie was gedurende het begin aan de winnende hand. Nadat Sophia samen met Tachtig Tammo veel schade had aangericht aan Wikipedia trokken beiden zich terug. Wikipedia kreeg hierdoor de kans om te herstellen. Onziclopedie veranderde zijn naam in Oncyclopedia.

Verslag van 2007[bewerken]

Nadat Wikipedia zichzelf had hersteld begon zij de aanval op Oncyclopedia. De eerste aanslag die Wikipedia pleegde was het plaatsen van een grens van 500 artikelen. Deze grens werd met veel moeite overschreden waarna er een stroomversnelling in kwam. Nadat Wikipedia dit nieuws hoorde werd er een nieuwe grens geplaatst, 666 artikelen. Alle Oncyclopedisten waren hard bezig deze grens te breken om een offensief te starten tegen het snel groeiende Wikipedia en dit lukte hen. Niet lang erna werd de 700 bereikt en na het starten van een drietal projecten, je hebt twee koeien, de dagen en censuur brak de 850 ook. De Oncyclopedianen gingen een rustige kerst tegemoet.

Verslag van 2008[bewerken]

De ontwikkeling van de SCHROEF was voltooid en Oncyclopedia had er een machtig wapen bij. Op dit moment hadden spionnen ook informatie binnengekregen dat veel Wikipedianen aan het twijfelen waren over of ze wel aan de goede kant stonden. Dit zorgde ervoor dat er binnen de kortste keer een paar tientallen gebruikers van Wikipedia overstapte naar de Oncyclopedia. Zij zijn uitvoerig gehersenspoeld om zeker te zijn dat zij zullen blijven. De Oncyclopedisten gingen een rustig Sinterklaas tegemoet.

Verslag van 2009[bewerken]

De valse Wikipedia was van plan om op Valentijnsdag een grote actie te gaan houden tegen onze eerlijke maar jongere Oncyclopedia. Dit lukte aardig en Wikipedia heeft de Oncyclopedia al voor een tijd platgelegd, wat uitmondde in een crisis. De Oncy kwam er wonder boven wonder weer bovenop en kwam sterker terug dan ooit: Wikipedia werd geterroriseerd en bij Wikipedia was de schade compleet. Pas na een aantal dagen kwamen zij er jammer genoeg weer bovenop wat leidde tot wraak waardoor er een aantal artikelen in het niets verdwenen maar gelukkig weer terug kwamen. Aan het eind van het jaar kwam er nog een groot gevecht, dat veel gebruikers op non-actief hebben gezet vanwege de gewonden. De gebruikers die overleefden raakten in een trauma en kregen last van ruzies wat ze bijna de kop kosten.

Verslag van 2010[bewerken]

Oorlog tussen Wikia en Oncyclopedia
Wikiamonster.jpg
Datum 2009-heden (eigenlijk al in 2007)
Locatie internet
Resultaat helemaal niets, op een schandaal na.
Casus belli Wie de baas is over alle Uncy's en Oncy's.
Strijdende partijen
Wikia Oncyclopedia
Commandanten
Jimmy Wales en Angela Beesley Sophia
Troepensterkte
804 robots, een foeilelijke lay-out, een gloeiende banhamer en 1523 slaven met katapultjes 192 getrainde puppy's met kruisraketten, 200 soldaten met puddingbuks en 20 vrijwilligers
Verliezen
2 vijandelijke wiki's, 241 robots en 3 slaven. 15 puppies, 193 soldaten en nog geen vrijwilligers, hoewel 4 zwaargewonden

Met goede moed ging men het jaar in, maar het begon al moeizaam met pogingen tot hervormingen in het systeem en de tactieken om weer een aanval te beramen op Wikipedia. Wikipedia scheen zelfs al bijna klaar te zijn, maar bronnen hebben uitgewezen dat dit niet klopte.

2010 bracht een onbehoorlijke strijd tussen de aanhangers van lange en korte humor. De lange humoristen (de 'haha'-lachers) vonden dat een oncy-artikel voornamelijk een parodie op Wikipedia moest zijn, waar de korte humoristen (de 'ha'-lachers) ook kleine artikelen met voldoende lachinhoud wilden behouden. De strijd woedde lang in stilte voort en enige slachtoffers van die strijd zijn inmiddels al opgenomen in de dichtstbijzijnde kliniek. Hierdoor kon Wikipedia opeens uit het niets toeslaan waardoor de schade finaal was aan de zijde van de Oncyclopedia. Driekwart van de krijgsmacht werd omgebracht en het idee kwam rond om wederom een nieuwe server op te zoeken. Toen nadat de Oncy nog steeds na 2 maanden en een handjevol dagen in plaats van één week niet verhuist was, werd de boel vervloekt en bleef men in de thuishaven in Canada ronddobberen. Het fort van Oncyclopolis dat half neergehaald werd werd langzaam weer opgebouwd, iets, wat nog steeds beter was. Men moest direct voor maatregelen zorgen en men richtte de oude verstofte Krijgsmacht weer op. Men zette het in een nieuw jasje en men verdomde de oude Burgerfuncties. Sommigen behouden deze rangen nog voor een onduidelijke reden, maar er was weer hoop. De Oncyclopedisten kregen ook nog eens geld om vrij te spenderen. Opeens toen de vakantie naderde ontdekte een groepje Oncyclopedisten een schandaal dat de wereld wellicht zou kunnen choqueren. Het was een verschijnsel dat opeens iets begon op te vreten terwijl dat niet toegestaan was. Wikipedia zat er bijna niet achter, maar had het wel veroorzaakt. Wikia. Het schandaal betrof een ontvoering van een aantal Uncy's (buitenlandse Oncyclopedia's) van hun ouders vandaan dat op een zeer geheime manier gebeurde. Oncyclopedia wilde met zijn leger (althans, wat er nog van over was) voor de pure gerechtigheid strijden, al was het 4 à 5 jaar na datum. De strijd is de facto, anno 2023, nog steeds bezig, hoewel de gemoederen op dit moment rustig zijn. De Russen gingen mee in het verzet en scheurden zich los van het übermachtige, communistische Wikia-regime.

Intussen haalde de Oncyclopedia Neerlandica het 2000e, het 2010e en 2011e artikel binnen voor het einde van het jaar 2010. De economie begon weer te stijgen en er was hoop - hoop op groei. Zo ging de strijd op een laag pitje de winter door, zonder enige noemenswaardigheden, (behalve vier overleden puppy's) op weg naar 2011.

Verslag van 2011[bewerken]

Het jaar begon zeer slecht voor de Oncyclopedisten. De eerste veertien dagen, bleef het relatief rustig, maar op 15 januari sloeg het noodlot toe. Op deze datum bestond de Wikipedia 10 jaar, en dat móésten ze per se in de media brengen, als provocatie tegen Oncyclopedia. Mede daarom laste de regering van Oncyclopolis twee dagen van nationale rouw in. Precies nu gebeurde het. De Wikipedianen hebben voor de gelegenheid op dat moment een massale aanval ingelast. De schade was enorm, niet te bevatten, alles overtreffend, totaal vernietigend, geweldig destructief, een onmetelijke slachting, absoluut verdelgend, een faliekante verwoesting, een finale annihilatie, een volstrekte sloping, kortom, het was relatief minder aangenaam. Toch wisten de Oncyclopedisten terug te vechten. Voor iedere zeven artikelen die de Wikipedianen wisten te vernietigen of te vandaliseren, kon de Oncyclopedia er een van de Wikipedia kapot te maken. De nasleep van deze massale veldslag kon voor de Oncyclopedisten niet beter zijn. Het hogere orgaan van het SOAP partijbestuur kon uiteindelijk alles na een lange tijd terugdraaien. Bij Wikipedia moesten er echter voor alles minimaal twaalf bronnen zijn om het te bevestigen. Zodoende moesten de admins van Wikipedia voor alle bewerkingen eerst op de overlegpagina alles navragen bij degene die de bewerking heeft gedaan. De Oncyclopedisten antwoordden hier natuurlijk niet op. Voor de toekomst gaat Wikipedia volgens sommige bronnen het beleid zodanig aanpassen dat deze fouten niet meer hoeven te worden gemaakt.

Intussen, na de aanval werd er ondanks vele afzeggingen een Partijbijeenkomst gehouden waarbij Sophia geheiligd werd en de appeltaart gegeten. Deze werd de eerste van de SOAP ooit.

Plotseling kwam het nieuws dat massale verbouwingen aan de gang waren en dat de voltallige administratie overhoop werd geworpen. Als reactie hierop werden er twee nood-administratoren ingezet om tijdens de rust van de zomervakantie mede orde te houden.

Ergens in november gebeurde het ondenkbare - de Engelstaligen verleenden gratie, en begonnen sindsdien ook mee te heulen in het Internationale UnMeta-Pakt. Dit verloopt echter moeizaam, maar men kon in ieder geval met een gerust hart de kerst in.

Verslag van 2012[bewerken]

Al snel verscheen voor de Oncyclopedische Krijgsmachten het goede nieuws dat de Engelstalige broeders van Uncyclopedia zich hadden losgewrongen van de duivel, Wikia. Zij besloten te kiezen voor de revolutie en gingen onafhankelijk. Dit, tot groot gejuich aan de zijde van Oncyclopedia. Het bondgenootschap smeedde zich dichter en de eerste grote slag tegen Wikia in de strijd voor victorie was een feit.

Deze slag zorgde voor een golf van opleving aan de kant van Oncyclopedia, wat een heropleving van de Oncyclopedische Raadsvergadering, de Internationale Raadsvergadering voor Coördinatie (IRC) die eerder in 2009 opgedoekt werd. Coördinering was nodig, want Oncyclopedie dreigde na de Grote Meltdown van 2010 opnieuw uit te draaien in anarchie en interne slagvelden. Dit werd voorkomen door een nieuwe Oncyclopedische Strategie voor 2012 op te stellen en alles concreet te maken. Dit hield in dat er verduidelijkte richtlijnen kwamen omtrent de binnenkomsten op Oncyclopedia uit angst voor spionage aan de zijde van Wikipedia en een vergrote activiteit op het Smoelenboek en een verhoogde activiteit met Blauwe Postduiven om zo Oncyclopedisten te werven.

Als ultieme hoogtepunt vond in mid-2012 de eerste echte goed gelukte Oncyclopedia-meeting plaats (na drie mislukte pogingen en één waarin er een meeting kwam op kleine schaal in 2011) waarin zowel leden van de nieuwe, als van de oude garde toetraden in het Casa di Mokum om daar de voorgaande jaren te bespreken en de toekomstvisie kenbaar te maken, onder het genot van regenboogcake, Chinees, een overvloed aan drank en gespreksstof.

Tegelijkertijd verzwakte de invloed van UnMeta en omdat de tuin vredig gebleven was.

Verslag van 2013[bewerken]

Het jaar begon al rumoerig met een genadeloze stroom aan scholieren. Nog nooit kreeg Oncyclopedia last van deze rebelse leerslaven, waardoor er twee dagen achtereenvolgend de e-mailmachine roodgloeiend was. Deze stroom zwakte echter al spoedig af, wachtend op de volgende grote stroom, met de poortdeuren paraat.

Omstreeks mei kwam er een einde aan de grap van de officiële pagina die Oncyclopedia beschrijft en uitlegt. Deze werd noodgedwongen serieus gemaakt, omdat de vijand misplaatste grappen ging vertellen over Oncyclopedia die als aanstootgevend konden worden beschouwen. Deze provocatie werd veroordeeld en de nieuwe informatiepagina aangemaakt die tachtig keer werd nagelopen.

Verslag van 2020[bewerken]

Wikipedia heeft een groot deel van de wereld in haar handen, zo ook te zien aan de spellingcorrectie: Wikipedia komt wél voor en Oncyclopedia niet! Dit kan natuurlijk niet, dit is waarschijnlijk het resultaat van dreigen naar Google, ook zoeken de mensen meer op Wikipedia dan op Uncyclopedia (dat is de Engelse versie, ook die wordt niet herkend door spellingcorrectie) kijk maar op deze link: https://trends.google.nl/trends/explore?date=all&q=%2Fm%2F05d660,%2Fm%2F0d07ph, daar zie je de grootmacht, ons trouwste land is Japan, met zoekopdrachten van 8% tegenover 92% van Wikipedia, maar ook de Nederlanders kijken meer op Wikipedia, hier ligt het percentage onder de 1%! Zelfs ik moet toegeven dat ik het doe. Het is al lang een zware tijd voor Oncyclopedia, bekijk deze link maar: https://trends.google.nl/trends/explore?date=all&q=%2Fm%2F05d660, hier zie je dat het aantal zoekopdrachten in ons Engelse filiaal sterk is gedaald.


Mogelijke verklaringen van het acronym[bewerken]

  • Operational Networked Construct Yearning for Ceaseless Laughter, Online Peacekeeping, Efficient Destruction, International Anormality and a Nude Electronic Entity Responsible for Logical Assassination, Nocturnal Destruction, Immediate Calculation and Anti-seriousness). Deze verklaring wordt op dit moment op deugdelijkheid beproefd.


De zeven zekerheden van het leven

Discussie · Dood · Oncyclopedia · Porno · School · Seks · Spam