Brouwerij "De Kluis" gekocht door Chinezen

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.


20 april 2008


Eén der bierviltjes die het grote InBev-geheim lieten uitlekken.

Hoegaarden - Het goede nieuws dat InBev zijn witbier vanaf 1 juni 2008 opnieuw in Hoegaarden zou brouwen, na meer dan twee jaar delocalisering in Jupille, blijkt een dooie mus te zijn. Er wordt opnieuw gebrouwd in "De Kluis", maar niet door InBev!

Velen zullen zich nog het tumult herinneren dat ontstond toen biergigant InBev in 2006 Brouwerij "De Kluis" kocht, en meteen de boel sloot om het legendarische witbier in Jupille te laten brouwen, met alle gevolgen vandien voor het Hoegaardse werkvolk. Vakbondsmilitanten vonden het dan ook hoogst verdacht dat InBev nu plots op haar stappen zou teruggekeerd zijn. Terecht: InBev heeft de brouwerij verkocht aan de Chinese brouwerij "Tsingtao". Dat leidden journalisten van "Het Biergazetteke" af uit het opduiken van de fameuze zeshoekige bierviltjes met Chinese karakters.

InBev ontkent alles, maar verscheidene vakbonden hebben al een diepgaand onderzoek ingesteld. Hieruit bleek onder andere dat de 106 arbeiders met enigszins schuinstaande ogen en een zonderling accent, die al drie maand in de brouwerij actief zijn met het uitbreiden en moderniseren van de brouwinstallatie, niet zijn aangeworven om de naburige Beschuttende Werkplaats te ontlasten, zoals door het management werd beweerd. Deze en andere bevindingen werpen ook een ander licht op het feit dat de directie van de brouwerij uitsluitend schriftelijk te bereiken was, en dat in de antwoorden de letter "r" vaker ontbrak dan een doorsnee spellingscontrole toelaat.