Nederlands-Friese oorlog

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nederlandse-Friese oorlog
Friese rellen.jpg
Alles voor een knappe koe
Datum Augustus 1927 tot Januari 1928
Locatie Nederland
Resultaat Friesland is nu een afgescheiden gebied
Casus belli Jaloezie van de Friezen.
Territoriale
veranderingen
Geen
Strijdende partijen
Friesland Nederland
Troepensterkte
150.000 man 12.000.000 man
Verliezen
6200 260
6460

De Nederlandse-Friese oorlog is een oorlog die zich afspeelde in het noorden van Nederland. Het begon allemaal in augustus 1927 toen de Friezen het zat waren dat hun koeien lelijk waren en die van Groningen en van Drenthe niet. De rest van Nederland vatte dit op als discriminatie en verklaarde de oorlog aan Friesland en hun inwoners.

De invasie van Groningen[bewerken]

Al jaren scheidt een muur gemaakt van zeep Friesland met Groningen. Deze muur verging echter door het natte weer van Nederland. Hierdoor konden de Friezen tot Groningen oprukken om hun koeien te stelen.

De eerste Fries die Groningen betrad was meneer de Boer. Hij ging naar het kleine dorpje Grootegast. Hier trof hij de boerderij van meneer Geersten aan. Meneer Geersten was een veehouder met meer dan 100 koeien die zijn hele leven lang moest werken voor zijn geld. Meneer de Boer interesseerde dit niets en hij doodde meneer Geersten en zijn familie. De koeien nam meneer de Boer allemaal mee naar Friesland.

Vele Friezen deden dit na en het duurde niet lang meer totdat er geen koeien meer waren in Groningen. De Friezen vermoordden hun eigen lelijke koeien en vonden het terecht dat zij al hun koeien hebben gestolen. De Groningers vonden dit op hun beurt zeer onbeschoft en zij spraken een vloek uit over alle koeien in Friesland waardoor alle koeien lelijk werden en de Friezen weer terug waren bij het begin.

Groningen neemt wraak[bewerken]

Terwijl de Friezen aan het denken waren hoe zij hun koeien weer mooi konden maken waren de Groningers bezig met het plannen van een overname.

Op 5 december was het dan zo ver... nee, toch niet.. Sinterklaas was toen.. op 6 december was het dan zover, de Groningers gingen de Friezen uitroeien. De eerste gevechten waren fel en het waren de Friezen die eraan gingen. Maar de Groningers kregen te maken met een probleem waar ze geen rekening mee hadden gehouden. Zij versloegen dan wel de Friezen, maar het aantal koeien nam toe zonder dat er extra voer was meegenomen. Hierdoor werden de Groningers gedwongen om zich terug te trekken.

Friesland vertrekt naar Drenthe[bewerken]

Ondanks dat de Friezen nu half verslagen waren besloten zij niet op te geven. Omdat hun gestolen koeien allemaal lelijk waren, gingen ze op zoek naar een ander stuk land. Dit werd Drenthe.

Op 3 januari 1928 vertrokken alle Friezen uit hun land naar Drenthe met hun koeien. De Drenten waren hier echter niet blij mee en dwongen alle Friezen om in een kamp te verblijven. Terwijl de Friezen in een kamp verbleven namen de Drenten de beslissing om alle koeien terug te verkopen aan Groningen en de Friezen te verbannen naar hun eigen stukje grond achter een herbouwde muur van (nu) gewapend zeep.

Hedendaagse situatie in Friesland[bewerken]

Eén van de duizenden stukken zeep gebruikt voor de muur

Omdat de Friezen in 1927 en in 1928 zo gewelddadig deden voor een paar koeien werd er besloten ze gescheiden te houden van de rest van Nederland. Momenteel zitten de Friezen dan ook in hun eigen land, omringd met een muur van gewapend zeep. Hierdoor hebben zij al 80 jaar geen contact gehad met de rest van de wereld en lopen ze ook ver achter in de tijd. Naar verhouding met onze tijd loopt Friesland momenteel 90 jaar achter. Dit houdt in dat ze geen internet, telefoon, radio of auto's hebben. Het gerucht gaat dat de Friezen in het geheim een wapen tegen de muur van gewapend zeep hebben ontwikkeld: de Muskusrat. Volgens de geruchten schijnt de muur bijna geheel te zijn afgebroken.

Discussies om Friesland te bevrijden[bewerken]

In de hedendaagse politiek is Friesland een gevoelig onderwerp. Velen zijn ervoor om Friesland te ontdoen van hun muur van gewapend zeep. Maar de problemen die hierdoor kunnen ontstaan zouden echter zo groot zijn dat Nederland failliet zou gaan. Ook voor de Friezen zal dit een grote schok betekenen. Zij krijgen in een dag de beschikking over de hedendaagse ingewikkelde technologie. Dit zou angst kunnen wekken bij hun en uiteindelijk kunnen leiden tot agressie. En omdat Friezen een agressief volk zijn zet de hedendaagse politiek alles op alles om de Friezen gescheiden te houden van de rest van de wereld.

Nieuwe invasie van de Friezen[bewerken]

Momenteel infiltreren de Friezen al via overheidsorganisties die gelegen zijn in het van oudsher oorspronkelijk grondgebied. Dit rijkt van de Belgische kust tot in Denemarken. Bronnen binnen Friese nationalistische bewegingen bevestigen dat alles al in een vergevorderd stadium is. Voorbeelden zijn o.a. Groningse officieren van justitie die nu verplicht Fries moeten leren. In politiek Den Haag zijn de Friezen ook alom vertegenwoordigd met als doelstelling "opdrachten uit de verborgen agenda uit te voeren".

Khadafou.JPG
Gezellige Gewapende conflicten

Wereldwijd
Wereldoorlogen (I · II · III · IV) · Koude Oorlog · WK Voetbal 2010 · Eerste Internetoorlog
Nederland
De Grote Nederlandse Oorlogen · Nederlands-Friese Oorlog · Koffieoorlog
Patatoorlog · Prijzenoorlog · Tachtigjarige Oorlog · Televisieoorlog · Slag om Wolluk
Midden Oosten
Golfoorlog · Grote Olieoorlog · Tweede Gazastrookoorlog · Zesdaagse Oorlog
Ergens anders
Amerikaanse Burgeroorlog · Dierenoorlog · Kabeljauwoorlogen · Slag om Wiener-Schnitzel · Smurfenoorlogen · Taalstrijd