Muziek

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In Sovjet Rusland, muziek maakt JOU!!
~ Sovjet Rusland-grappen over De situatie in Sovjet Rusland

Wat is dat nou weer?
~ De Rolling Stones over muziek

Muziek is geluid.
~ Kapitein Overduidelijk over muziek

Muziek is het doelloos achter elkaar zetten van tonen. Er zijn mensen die (ten onrechte) beweren dat ze muziek maken. Goede voorbeelden van dit soort mensen zijn Jim Bakkum en Jantje Smit. Wie dergelijke zogenaamde "tonen" wil bewonderen wordt aangeraden niet naar de CD-Winkel te gaan, maar Limewire te downloaden en vervolgens te gaan zoeken op Mozart of Bach, twee universeel gerespecteerde bijdragers tot deze tot de Zeven Vrije Kunsten behorende bezigheid.

Hoe het begon[bewerken]

Deze stenen werden in Bretagne gevonden en worden beschouwd als de eerste instrumenten voor slagwerk. Een andere theorie is dat één van deze stenen de steen was die de oermens tot zingen bracht.

Niemand weet precies hoe muziek ontstond. Waarschijnlijk heeft het dan ook altijd bestaan, misschien zelfs voordat de mens tot bestaan kwam. Er zijn primitieve fluiten gevonden die dateren van circa 40.000 v.C., terwijl de eerste mensen pas in 12.000 v.C. ten tonele verschenen en pas in 8000 v.C. begonnen te evolueren tot de homo musicus.

In Nice zijn primitieve bekkens gevonden van circa 30.000 v.C., in Bastogne werden drumstokjes gevonden van 20.000 v.C. en in Egypte heeft men een heuse, bijna volledig intacte clavecimbel opgegraven, hoewel men nog geen uitsluitsel heeft over de ontstaandatum van dit juweeltje van prehistorische kunstzinnigheid.

Maar hoe is de oermens ertoe gekomen om zelf muziek te maken? Ook hier zijn geleerden het niet over eens. Misschien ontdekte een holbewoner dat er een interessant geluid ontstond als hij twee stenen tegen elkaar ketste. Of misschien liet hij diezelfde steen eens op zijn tenen vallen en bracht hij zo de eerste pogingen tot canonische zang voort? Het zou zelfs kunnen dat de mens het zingen van de vogels heeft geleerd. De papegaai is een kei in het converseren en heeft mogelijk naast het spreken ook het zingen aan zijn meester, de homo sapiens, geleerd.

Hoe het ook zij, de mens heeft zeker altijd gemusiceerd. Bewijzen hiervoor zijn de oude muurschilderingen en geschriften uit Mesopotamië en Egypte. Ze beelden mensen uit die spelen op hun harpen, lieren , fluiten, hoorns , hobo's en trompetten. Sommige instrumenten waarop ze speelden bestaan nu niet meer of zijn ons niet bekend meer of nooit bekend geweest. Misschien waren het zelfs geeneens instrumenten, wie weet, maar het bevestigt wel onze argumentatie dat de mens altijd muurschilderingen heeft gemaakt. Alleen hadden deze kunstenaars er wellicht beter een onderschrift onder gezet ter verduidelijking.

Stijlen[bewerken]

Binnen de muziek zijn er verschillende soorten stijlen. We kennen de volgende stijlen:

Zingen[bewerken]

Sommige mensen kunnen zingen. Rechts zie je een plaatje van stenen, vermoedelijk waren zij de oorzaak van het eerste gezang op onze planeet. Er zijn bepaalde gedachten van mensen die niet kunnen zingen, die denken dat de aardbewoner niet intelligent genoeg was om te zingen. Het zingen is dus afkomstig van en geleerd door aliens. Zij hadden de kracht om te zingen en hebben dat aan ons overgeleverd.

Instrumenten[bewerken]

Muziek wordt gemaakt met behulp van zogenaamde 'muziekinstrumenten'.

De meest voorkomende instrumenten zijn:

  • De Honolulu. De Honolulu wordt vooral bespeeld door stammen uit Afrika.
  • De Kakafoon. Dit is een veelgebruikt en onmisbaar instrument bij het maken van de meest pure muziekvorm die er is: De Kakafonie.
  • De Poot. Een abstract muziekinstrument. Zoals in: Pas op, hij gaat op zijn poot spelen!
  • De Didjeriedoetiehetwel-of-didjeriedoetiehetniet? Dit is een instrument waarmee je laagvliegende vliegtuigen kunt nadoen.
  • De Panfluit Een fluitinstrument dat veel gebruikt word in Peru

Minder bekende en nauwelijks nog gebruikte muziekinstrumenten zijn:

Zie ook[bewerken]

Internationale geschillencommissie muziekMuisTuba.JPG
Podiumkunsten, al dan niet in open lucht, boven of onder water

Ballet · Cabaret · Goochelen · Gospel · Mime · Muziek · Opera · Toneel · Voordracht · Zeep