Kerstman

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Babbonatale.jpg
De kerstman draagt een rood pak.
~ Kapitein Overduidelijk over de kerstman
De kerstman heeft een baard.
~ Kapitein Overduidelijk weer over de kerstman
De kerstman is dik, maar da's logisch: hij is toch de kerstman...?
~ Johan Cruijff over de kerstman
Ho! Ho! Ho!
~ De kerstman tegen Rudolph, hij vliegt namelijk te snel

Onder de Kerstman (Spreek uit:Kerstman) wordt over het algemeen (sinds 1945) Santa Claus verstaan, een genetisch gekloond monster, dat eerst in Amerika de macht greep en aan het eind van de twintigste eeuw een offensief begon om Europa aan zijn voeten te krijgen. (zie De Sinterklaasoorlogen)

Geboorte[bewerken]

Na de WOII ontwikkelden de gestaalde kaders van Coca Cola een plan voor werelddominantie. Een van de onderdelen van dat plan was, om alle geestelijk leiders van Europa te vernietigen.

Zij richtten hun pijlen eerst op Sint Nicolaas, een Spaans/Turks/Nederlandse Ayatollah. Dit door het geven van heuse festivals en ondergrondse feestjes en braspartijen.
een typisch feestje voor de kerstman waar flink wat met Sint Nicolaas gelachen wordt

Er werd een geheime delegatie op pad gestuurd om aan genetisch materiaal te komen. Eén van hen infiltreerde in een kleuterschool en rukte een pluk haren uit de baard van de Goedheiligman. Nadat hij, bont en blauw geslagen ontzet was door zijn makkers, keerden ze terug naar Amerika, waar men Sinterklaasje 3Bonne kloonde. Doordat er in het proces iets fout ging, waren de gevolgen rampzalig en stortte de wereld in de 6e wereldoorlog.

België[bewerken]

Santavsjesus44.jpg

De figuur van de Kerstman is in België nog maar kort deel van de kersttradities, maar hij heeft inmiddels een dominante plaats verworven op menukaarten, achter tralies, in hardcoremuziek en elders. De figuur gaat in de Belse traditie terug op twee voorgangers:

De bedronken en zwangere kolonistes namen de geruchten over naar het primatenland dat in deze tijd Nederland wordt genoemd. Ze waren natuurlijk dom en goedgelovig genoeg om meteen in het verhaal te trappen.

  • Robin Hood herkennen we vooral uit de jeugdboeken, hij viel uitzonderlijk hard op in zijn paars met geelgestipte uniform, zodat als hij drugs (bakpoeder) uitdeelde onder de mensen, het net leek of ze echt high waren.
  • Batman is de gestoorde actieheld die denkt dat hij een vleermuis is maar eigelijk te veel naar Robin Hood heeft gekeken. Batman was natuurlijk de zoon van Robin Hood. Zijn schandknaapje Robin is in werkelijkheid Harry Potter.

Zie ook[bewerken]

De kerstman in de  prehistorie