Je hebt twee koeien/27

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van de Je hebt twee koeien-serie.


Categorie 27: Wetenschap[bewerken]

Amnesie
Je hebt twee koeien. Koeien?
Antimaterie
Je hebt één koe en één antikoe. Ze botsen. Je hebt nu geen koeien en een hele grote krater.
Archimedes
Eureka, Je hebt twee koeien!
Astronomie
Je hebt twee koeien. Ten gevolge van verschillen in grootte tussen rundachtigen worden ze hernoemd naar "kalf" of "Dwergkoe". Ondanks dat ze even groot zijn, wordt er één, dankzij zijn mindere massa niet eens beschouwd als een "koe", maar valt het in de categorie: Natuurlijke Satelliet van een koe.
Avogadro constante
Je hebt 6.02x10^23 koeien. In samenstelling zijn ze een mol. Eh... wat?
Big Bang
Je hebt twee koeien. Die samen met alle andere koeien in het universum tot een minuscuul balletje worden samengeperst. In minder van een fractie van een seconde ontploft deze bal. Gloeiend hete koeiendarmen botsen met de snelheid van het licht tegen je gezicht. Je gezicht verdampt.
Binominale nomenclatuur
Je hebt twee bos tauri.
Biologie
Je hebt twee bos tauri specima, één mannelijk (XY) en één vrouwelijk (XX). Door meiose en geslachtelijke voortplanting produceren ze meer koeien. Deze evolueren na vele generaties tot een rundachtige speling der natuur, door genetische stroming, mutatie, natuurlijke selectie en inteelt.
Chemie
Je hebt twee D-Blok transitionele metalen koe-ionen. Je giet water over de ene en dat blijft aan de koeien kleven, waardoor er melk met aardbeiensmaak wordt geproduceerd. Het besprenkelen van de andere met geconcentreerde ammoniak resulteert in melk met bananensmaak. Je deduceert dat je twee koeien uit chroom bestaan, in 2+ oxydatietoestand.
Dimensionale Analyses
1 boer = 2 koeien, dus 42,91 boeren = 85.82 koeien.
Entropie
Je hebt twee koeien. Tenzij je je uit de naad werkt om ze elke ochtend te melken, zullen ze er een geweldige puinhoop van maken en elkaar zinloos afslachten.
Evolutie
Wil je twee koeien? Gooi een schep slootwater in een pan, zet dat onder stroom en wacht 500.000.000 jaar.
Fysica
Je hebt twee koeien (ieder weegt 3600 Newton), de één rennend in de negatieve x-richting met een snelheid van -20 meter per seconde, en de ander schaatsend in de positieve z-richting met een snelheid van 30 meter per seconde. De koeien botsen met elkaar in een inelastische botsing, waardoor kinetische energie omgezet wordt in hitte. Je belt de conciërge om de rotzooi op te komen ruimen.
Freudiaanse Psychologie
Je hebt twee koeien. Dit betekent dat je met je moeder naar bed wilt.
Genetica 
Je hebt een koe en een stier. Ze planten zich voort, d.w.z. dat een spermatozoïde vermengt met het eitje van een koe, waar een babykoe uit voortkomt die de eigenschappen van zowel de stier als de koe heeft. Je hebt dan een koe, een stier en een kalf. Niemand interesseert het een ruk, want dit gebeurt iedere dag.
Gravitatiewet 
Je hebt 2 koeien van ongelijke massa. Als je ze tegelijk van de eiffeltoren laat vallen, komen ze tegelijk op de grond terecht, mits er op die bewuste dag vacuüm heerst.
Heisenberg's Onzekerheidsprincipe
Je weet dat je precies twee koeien hebt en, je baserend op ingewikkelde wiskundige rommel die niemand begrijpt, je kunt afleiden wat de meest waarschijnlijke plek is waar de koeien zich bevinden, namelijk in de wei.
Heisenberg's Onzekerheidsprincipe 2
Je hebt twee koeien. Je weet precies hoe snel ze bewegen, maar ondanks het feit dat ze extreem langzaam bewegen, heb je geen idee waar ze zich precies bevinden.
Kernfusie (algemeen)
Je hebt twee koeien. Om tot een superkoe te fuseren, dienen ze met hoge snelheid op elkaar te botsen. Ongelukkigerwijze houden koeien er niet van om zo dicht op elkaar te zitten. Gelukkig weet niemand precies waar een gegeven koe zich precies bevindt, dus als ze snel genoeg rennen, heeft de botsing misschien al plaatsgevonden. In een willekeurig weiland zullen enkele koeien jammer genoeg veel langzamer gaan dan de snelste. Je denkt dat je een idee hebt om ze sneller te doen rennen, maar Todd Rider helpt je uit de droom.
Kernfusie (koud)
Je hebt twee koeien ingebed in een blok Platina. Je geeft ze wat gras, en Voilà: een superkoe! Je probeert dit te herhalen met twee andere koeien, maar je faalt en verspilt de rest van je leven met pogingen om weer twee koeien te fuseren. Andere wetenschappers negeren je of vragen zich af of je van tevoren al geen superkoe in je experimentele opstelling had.
Kernfusie (moeon catalysatie)
Je hebt twee koeien en een kip. Als je de kip op de koeien afschiet, fuseren ze tot een superkoe, maar jammer genoeg heeft de kip de neiging om aan de superkoe vast te blijven zitten, waardoor het samenvoegen van andere koeien verhinderd wordt, en de kip aan verstikking overlijdt.
Kernfusie (sonofusie)
Je hebt twee waterige koeien. Je speelt Heavy Metal voor ze en ze <mosh> zo hard dat ze fuseren. Iemand die dat waarneemt, stelt dat je de koeien met duct-tape aan elkaar vast gemaakt hebt. Willekeurige mensen bevestigen de mogelijkheid van Heavy-Mertal-koefusie, terwijl anderen bewijzen voor duct-tapesporen denken te bespeuren.
Kernfusie (magnetisch)
Je hebt twee koeien. Je berekent de Brillouingrens en besluit, dat het beter is om je twee koeien gewoon vrij te laten.
Kernfusie (inertiele electrostatica)
Je hebt twee koeien, zwevend in een vacuum. Je wrijft ze met een schaap om ze een statische lading te geven en plaatst dan het schaap in het midden om ze aan te trekken. Met een beetje geluk zullen binnen een paar dagen de twee stuks stamboekvee elkaar raken en zo een superkoe vormen. Hopelijk raken ze het schaap niet eerst. Dit is een populaire manier van werken onder amateurboeren.
Kernfusie (polywell)
Je hebt twee koeien in een vacuum, electrisch geladen zoals in bovenstaand voorbeeld. Je gooit de schapen in het rond, in de hoop dat bewegende schapen moeilijker te raken zijn.
Kernfusie (inertieel)
Je hebt twee koeien in een koeienbal. Je bouwt een lasersysteem zo groot als een voetbalstadion, dat kortdurende energieen kan produceren waar die van de zon bij in het niet valt. Hiermee wil je de koeienbal samenpersen en zo een superkoe voortbrengen. Dit zal leiden tot nieuwe wapens! Gratis Energie! Je hebt hier alleen wat meer fondsen voor nodig dan je tot je beschikking hebt, want de inschatting van het benodigde budget was een magnitude te laag. Maar denk je eens in: Nieuwe wapens! Gratis Energie!
Kernfusie (tokamak)
Je hebt twintig miljoen koeien. Het probleem met vorige pogingen om siuperkoeien te maken was, dat mensen gewoon niet groot genoeg denken. Groter is beter. Het prijskaartje van de experimentele koe-reactor kan het beste worden geschreven in exponentiele notatie.
Klassieke Mechanica
Je hebt twee koeien. Ze produceren melk. Over 300 jaar zal iemand een theorie ontwikkelen, die je zelfs aan het bestaan koeien zal doen twijfelen.
Mol
Je hebt 6,02214×1023 koeien.
Onweerstaanbare krachtparadox 
Je hebt twee koeien. De eerste staat volkomen stil en kan niet verplaatst worden. De tweede beweegt zo snel, dat het een onweerstaanbare kracht wordt. Ze botsen. Het resultaat is dat je hoofd ontploft.
Paradox (tijd)
Je hebt twee koeien. Eén reist terug in de tijd en verhindert dat hun moeder zwanger raakt. Je hebt geen koeien. De koeien worden nooit geboren, dus gaat er ook niet eentje terug in de tijd om hun moeder te verhinderen om te bevallen. Je hebt twee koeien. Eén reist terug in de tijd en....
Paradox (ruimte)
Je hebt twee koeien, en iedere koe is groter dan de andere
Paradox (3)
Je hebt geen koeien. Beide sterven door ondervoeding.
Paleolithisch Je hebt twee Aurochs. De ene dood je met een speer, de andere doorboort je met zijn horens en je sterft.
Neolithisch Je hebt twee Aurochs. Je doodt er één met een speer. De andere probeer je mak te maken.
Quantumtheorie
Je hebt met een hoge waarschijnlijkheidsgraad een oneindig aantal koeien, tot je ze waarneemt. Op dat moment heb je ongeveer twee koeien.
Quantumtheorie 2
Je hebt waarschijnlijk twee koeien. In zeldzame gevallen heb je 0 koeien, in andere gevallen heb je een oneindig aantal koeien. Meestal heb je echter twee koeien.
Quantumtheorie 3
Je hebt twee koeien in een stal met twee deuren. Je jaagt de twee koeien naar buiten. Wanneer je de koeien gadeslaat wanneer ze door de staldeuren lopen heb je buiten nog steeds twee koeien. Als je ze niet gadeslaat heffen de koeien elkaar op. Of ze zijn gestolen, dat kan natuurlijk ook.
Quantummechanica
Je hebt twee koeien die in technisch opzicht geen koeien zijn, maar een Koe/Schaapdualiteit.
Relativiteitstheorie
Je hebt twee koeien. Als je een koe in een baan om de aarde schiet met meer dan de snelheid van het licht, zal het op aarde terugkomen voordat ze werd geboren. Maar dat maakt niet zoveel uit, want de koe is dan toch dood. De tweede koe wordt automatisch aangevuld tot een tweede, zodat je weer twee koeien hebt.
Schrödingers Koeien
Je hebt twee koeien. ze zitten in een metalen doos en zijn tegelijk levend en dood. Als je de doos opent zijn ze gewoon dood, want er zaten geen luchtgaatjes in.
Snaartheorie 
Je hebt twee koeien, maar je weet niet waar ze uit bestaan. In een droom zie je twee koeien viool spelen en bij het ontwaken besluit je dat alles van snaren gemaakt is. Je bouwt je theorie uit en om het te laten kloppen postuleer je de tiende dimensie en voegt daar willekeurige onzin aan toe die toch niemand kan verifieren of ontkennen. Je gaat hiermee door tot je erachter bent waar je twee koeien uit bestaan.
Thermiet
Je hebt een koe, maar deze kan reageren met de kracht van een hele kudde koeien die zich in de daaronder liggende groepen bevinden.
Thermodynamica (tweede wet)
Je hebt twee koeien, ze worden steeds chaotischer.
Topologie
Je hebt 3-veelvoudige homeomorfie ten opzichte van de dircte som van twee koeien. We kunnen een kaart van de ene koe naar de andere beschouwen. Deze kaart induceert een automorfisme in de Homologische som van twee koeien. Je spendeert drie dagen met tot een beslissing te komen of deze twee koeien samentrekbaar zijn en zo ja, of ze daarna nog melk geven.
Wetenschappelijke Notatie
Je hebt 2000*10-3 koeien
Wetenschappelijk Onderzoek
Je ontdekt dat je twee koeien hebt, maar de mensen die je onderzoek bekostigen willen niet dat dit de resultaten van het onderzoek zijn. Je raakt je fondsen kwijt en zoekt een echte baan.
Wisknudde
Je hebt twee koeien en van die twee koeien neem je de middelste.
Wiskunde
Je hebt twee koeien, je doodt drie koeien. Je hebt één negatieve koe.
Wiskunde 2
Je hebt twee koeien. Je zet ze op volgorde. Je houdt hetzelfde want de koeien zijn commutatief.
Wiskunde 3
koe * 2
Wiskunde 4
\int 2koe\,  dkoe =koe^2+C; \frac{d} {dkoe}koe^2 = 2koe
Zelfreferentie 
Je hebt twee koe-gerelateerde grappen zinnen. Ze zijn niet grappig :(
Zwarte Materie
Je hebt twee koeien. Iedere ochtend als je je koeien melkt, krijg je 4 keer de verwachte hoeveelheid melk. Je poneert het bezitten van nog minstens zes onzichtbare koeien, die je melkberekeningen in de war schoppen.
Zwaartheorie;

Je hebt 2 koeien, maar 1 ervan is te zwaar, dus gooi je hem op de grond. Nu heb je 1 koe.


Oncyclopedia presenteert: "Je hebt twee koeien", de Waarheid en het Antwoord op Alles!

Twocows.jpg

1. Analyses
2. Anime
3. Citaten
4. Koemedy
5. Emoeties
6. Politieke groepen
7. Bekende koeien
8. Groepen

9. Deze koe bestaat niet
10. In het nieuws
11. Talen
12. Loeiteratuur
13. Moesicale genres
14. Films
15. Bordspellen
16. Mensen

17. Politek gezeur
18. Programmeertalen
19. Moeligie
20. Software
21. Moeziek
22. Telemoesie
23. Reizen
24. Video Games

25. (Wereld Wijde) Wereld van Koeien
26. Je hebt n koeien
27. Wetenschap
28. Moedicatie
29. Kookboeeeeek
30. Landen
31. Geskoedenis

Ik heb twee koeien, maar waar?
~ Kapitein Overduidelijk over Je hebt twee koeien