Hoofdpagina

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Pix.gif
Pix.gif

Welkom bij de Oncyclopædia Neerlandica

De Vrij Onverveerde en Inhoudsloze Encyclopedie, gewijd aan Sophia en de gulle lach. Doe of u thuis bent, maar laat uw schoenen aan a.u.b. Deze Oncyclopedia is van, voor, door, en tijdens u. Schrijf ook wat!

Zoeken in Oncyclopedia:

 
Pix.gif
Er zijn nog 2.846 wachtenden voor u. Werp daarom alvast een blik in onze etalage.
 
 
Icoon Artikel van de week
De nog jonge Gerard als misdienaar (1935).

Gerard Reve (Amsterdam, 14 december 1923 – Zulte, Oost-Vlaanderen, 8 april 2006), tevens bekend onder de pseudoniemen Simon van het Reve, Karel van het Reve en Herman Brusselmans, is een groot maar dood schrijver. Hij hield zich gedurende zijn gehele leven angstvallig verscholen in de kast, waar hij pas na zijn dood ruw uitgetrokken werd door zijn biograaf Nop Maas.

Gerard Reve had een jeugd als elke andere gezonde Hollandsche jongen. Kikkers de poten uitrukken, aan de vlechten van de meisjes trekken, geheime clubjes vormen die een broertje dood hadden aan papieren leden, en natuurlijk een leuk zakcentje verdienen door de jongens van de hoogste klassen uit de losse pols te bedienen.


Lees verder over deze blijmoedige moralist in bange dagen...
 
 
Icoon 19 februari in de geschiedenis
  • 1936 - Derdfdtg Dfhtfctghvhhg Sdrtyj uit Turkmenistan (Derdefteg Defhetfketghevheg Sedretiej) kan voor een eurocent 6 biertjes kopen. De economische crisis slaat nu ook daar door.
  • 1983 - Chemicus Esrdf Gdfyghj uit Kirgizië (Esserdef Gedefyghhiej) wordt bekend door de ontwikkeling van een uraniumbom die nooit wilde aftellen.
  • 1986 - Rusland lanceert vrede.
  • 1995 - In Tsjernobyl begint de sneeuw te smelten.
  • 2006 - Rita Verdonk haar auto wil niet starten.
  • 2010 - Weer een aanslag op Amerika, 2-19, met dit keer de belastingdienst als doelwit.
 
 
Icoon Breaking News van OnNieuws.


Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.


Het is nog de vraag of de blauwe envelop blijft bestaan.

17 februari 2017

DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft vandaag besloten dat de Belastingdienst per fiscaal jaar 2018 geprivatiseerd wordt. Eric Wiebes is er nu eindelijk van overtuigd dat de huidige situatie niet langer houdbaar is. "Er zijn te veel mankementen die wij zelf niet op kunnen lossen, zoals datalekken. Daarom willen wij de belastingtak van de overheid afstoten", aldus de staatssecretaris van Financiën. Hij is ervan overtuigd dat private bedrijven genoeg kennis en kunde in huis hebben om de meeste problemen te verhelpen.

Het is nog niet bekend wie de Belastingdienst gaat overnemen. In de zomer van dit jaar volgt een aanbestedingsprocedure.

Een van de kanshebbers is het Hilversumse OpenToken B.V. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in opensource-oplossingen, denkt aan een systeem waarbij de burger zelf aan de formules en belastingtarieven mag sleutelen. In het kort komt het er op neer dat de Belastingdienst opensource wordt. Oprichter Sjaak van Plentenburg is niet bang voor misbruik: "De Wikipedia bijvoorbeeld, kan door iedereen bewerkt worden. Toch is deze encyclopedie betrouwbaar omdat gebruikers elkaar controleren." Van Plentenburg verwacht dat burgers elkaar op de vingers gaan tikken zodra iemand het een en ander onevenredig aanpast. De belastingdruk zal hierdoor evenwichtiger en eerlijker onder de bevolking worden verdeeld.

Het in Breda gevestigde Spirit & Motion gooit het over een heel andere boeg. "Dankzij jarenlange ervaring met yoga- en mindfullnesstrainingen hebben we geconstateerd dat iedereen een verschillend energieniveau heeft in de chakra's. Wij willen dat mensen die een overschot aan energie in een van hun chakra's hebben, hun belasting in de vorm van energie doneren aan hen die energetisch zwakker zijn," aldus Anoushka van Meidevenen. Ze denkt dat de gehele bevolking hierdoor spiritueel tot een hoger niveau wordt getild, waardoor economische problemen minder relevant worden. Ze zegt dat er veel steun is voor het plan om energetisch belasting te heffen.

Op de vraag hoe de belastinginkomsten gespendeerd worden konden beide bedrijven geen duidelijk antwoord geven. "Maar hier moeten we wel een duidelijk plan voor maken. Als we de concessie winnen, krijgen we er wel eensklaps 10 miljoen klanten bij," aldus Sjaak van Plentenburg. Ook is nog niet bekend welk btw-tarief voor private belastingheffing gaat gelden.

Niet iedereen is blij met de aanstaande privatisering. De ChristenUnie is bang dat de burger nog verder uitgeknepen wordt, daar privatisering voornamelijk zorgt voor hebzucht onder het management. De partij wijst hierbij op voorbeelden als NS en PostNL.

Meer OnNieuws
 
 
Icoon Woord van de dag

Wasmachinist

Gebruik dit woord vandaag!
Kennis is macht!

 
 
Icoon Afbeelding van de seconde
School pakje.jpg
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaahpan!
lees verder
 
 
Icoon Andere talen en asociale media

Alle talen · Multilingual coordination ·

Twitter-48x48.png Volg ons op Twitter · Facebook logo.png Vind ons leuk en grappig op Facebook ·

Schrijven

Schrijf mee!
Zit je u je soms ook te lachen van het huilen? Heb je af en toe goede ideeën? Schrijf dan mee aan deez' Oncyclopaedie! Geen idee? Deze onderwerpen wachten smachtend op mishandeling.

Artikel van de week

Artikel van de week
Stemmen voor het uit te lichten artikel

Index

Index
Alfabetisch · Alternatief (Aa - Zz) · Help · Etalage · Categorieën

Wetenschap & Technologie

Wetenschap & Technologie
Astronomie · Biologie · Geneeskunde · Geografie · Media · Vervoer · Scheikunde · Wiskunde

Kunst & Cultuur, Muziek, Literatuur, Taal

Kunst & Cultuur
Muziek · Literatuur · Taal

Geografie, Landen & Volken, Steden

Geografie, Landen & Volken
Afrika · Amerika · Europa

Mens & Maatschappij, Politiek, Religie, Sport

Mens & Maatschappij, Politiek, Religie, Sport
Antropologie · Dagelijks leven · Economie · Filosofie · Geschiedenis · Landbouw

OnBoeken
OnBoeken
Een gemeenschapsproject, met als doel de mensheid kosteloos vrije inhoudsliteratuur en andere verderfelijke lectuur ter beschikking te stellen
OnWoordenboek
OnWoordenboek
Een (niet meer)talig en (sinds het bewind van de huidige Onbibliothecarissen nog minder) vrij onwoordenboek waaraan U misschien ook iets mag toevoegen.
OnNieuws
OnNieuws
Het journaal en alles wat er echt speelt in deze wereld.
OnZinnen
OnZinnen
Citaten en welbekende gesproken woorden van grote mensen. Hier zijn ze verzameld voor jouw leesplezier!
Oncycloversiteit
Oncycloversiteit
Waarom nog naar een normale school als je naar de Oncycloversiteit kan? het is gratis en de lesboeken bewerkbaar. Zeg maar vaarwel tegen al jouw foute antwoorden op proefwerken!
Wist je dat...
OnNieuws
Onderwaterdammen, een lid

...Onderwaterdammen een eigen vakbond heeft?
...Dromstonken, Haamschaar en Geelspoed Schervuifse woorden zijn?
...Onwoordenboek inmiddels al meer woorden kent dan zijn parodie?
...geschiedenis op zich saai is, maar niet op de Oncyclopedia?
...Geschiedenis voor Rita Verdonk wel saai is?
...De Film "Balkenende 7, Christenen aan de macht" bijna uitkomt?