Het spook van de opera

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
      Oeps! Bedoelde je soms The Phantom of the Cinema (musical)? Waarschijnlijk niet...


Het SPOOOOOOOOOOOOOOOOOOKT hier~ in-de oh-per-aaaaaaaa
~ Bezoekers van de opera over het spook
Hoe dieper die kuil wie hoger de klim, had ich maar zo'n kuil.
~ Nietzsche over het spook


Het spookt hier in de opera!.

Het spook van de opera is in werkelijkheid een gekke Duitser die na de tweede wereldoorlog achterbleef in Nederland. Zijn echte naam is Heinrich Gibt-Es von Uberhoven Durch ZweiMahlVier. Hij leeft in zijn gigantische kuil gegraven onder het operagebouw van Amsterdam.

Wie is Heinrich Gibt-Es von Uberhoven Durch ZweiMahlVier(het spook)?[bewerken]

Het spook was in tegenstelling tot veel andere Duitsers een getalenteerd en knap balletdanser die als soldaat in 1940 naar Nederland kwam. In een gevecht bij de grens van Nederland en Groningen raakte hij zwaargewond in zijn gezicht, dit verbergt hij sindsdien door een masker te dragen. Na de oorlog kreeg hij opdracht tot het bouwen van een operagebouw in Amsterdam, hier begon hij met de Duitse dwangneurose om een kuil te graven. Echter "Befehl ist Befehl" en dus gooide hij het operagebouw eroverheen. Tot aan heden heeft hij altijd in de kuil onder het gebouw geleeft. Hij spookt zo nu en dan bij een Albert Verlinde productie rond om zakken te gooien op Jamai en andere theatervrouwen, dit doet hij uit liefde.

Ballet[bewerken]

In zijn jeugd werd Heinrich door zijn vader gedwongen de eeuwenlange familietraditie van balletdansen te volgen. Hij ging vanaf zijn derde levensjaar op les bij "Helga's Schule fur Wurstmachen, Zwangsverschickung und Ballett". Op zijn 10e was hij zeer getalenteerd en danste door heel Mofrika op nummers als "Heb je even voor mij" en "Ga maar weg". Hij won prijzen als de "Gouden Mof" en de "Roze Tutu". Zijn carrière kwam tot een stop in zijn 18e levensjaar toen de tweede wereld oorlog begon en hij opgeroepen werd voor dienstplicht.

Soldaat[bewerken]

Het masker.

Heinrich werd al snel benoemd tot Korporaal na het afronden van enkele trainingskampen inHet Zwarte woud. Tijdens zijn training werd al snel duidelijk dat hij zeer lenig was, dit te danken aan zijn jaren balletdanser. Deze lenigheid zorgde ervoor dat hij zeer goed kon ontwijken en zo snel voortbewegen, dit en het feit dat hij best wel homo overkwam was de reden voor zijn commandant om hem in de voorlinies te plaatsen tijdens de campagne "Holland geht zu Groningen". In deze campagne werd het gezicht van Heinrich zwaar verminkt waarna hij altijd een masker is gaan dragen. Aan het einde van de oorlog nam Heinrich ontslag uit het leger en bleef in Holland.

Spooooooooook bouw voor ons~ een oh-per-aaaaaaa[bewerken]

Al snel werd Heinrich gevraagd om een operagebouw te realiseren in Amsterdam. Dit omdat er in Nederland nog geen operagebouwen waren en Heinrich als Duits balletdanser er al velen gezien had. De bouw begon in 1949 met het aanleggen van een gigantische kuil. Deze kuil was pas af in 1974 waarna Heinrich er in 2 maanden een operagebouw op donderde. Het Gebouw heeft een neogotische stijl met invloeden van Spaans Impressionisme. De grote zaal biedt plaats aan 1000 gasten en heeft een geheim balkon en enkele geheime gangen voor het spook.

Spoken[bewerken]

Sinds het voltooien van zijn kuil/opera leeft Heinrich teruggetrokken in zijn kuil. Dit is omdat hij zich lelijk voelt en net als alle Duitsers sociaal incapabel is. Zijn liefde voor dansen en mensen als Jamai maken het dat hij vaak rare dingen doet zoals podiumlampen, zakken zand en kikkers op het podium laten vallen. Deze vreemde gewoonte, zijn levensstijl en enge uiterlijk met raar masker maakte hem al snel bekend als het spook van de opera.

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Het spook van de opera.