Algemeen

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Weest Lollig en niet Stompzinnig

Wapenschild.jpg

Overzicht

Overzicht Beginnersgids
Doel: Wat is een
Oncyclopedia?

Over goed schrijven

Schrijversadvies
Artikelen schrijven
Artikelen bewerken
Over goede opmaak
Sssspelling en Grrrrrammatica
Wees niet dom
Constructief discussiëren

Dagelijkse omgang

Over de nette Oncyclopedist
Cyberpesten, absoluut niet!
Redirecten op de goeie manier
Alles over links
Dingen die zonder waarschuwing worden verwijderd
Communicatie
Geen gezeik op de admins

Conclusie

Conclusie

Kijk ook eens hier...

Inhoud Help


Hallo en welkom bij deze o zo boeiende beginnersgids. Deze leidt je op tot een volwaardig schrijver van Oncyclopedische artikelen, zodat ook jij beroemd kan worden.

Wie zijn wij?

Dat is de vraag die de vele admins en ook de rest van de Oncyclopedische bevolking vaak stelt. Wie zijn wij? Wij zijn een stel schrijvers/Admins/Mensen zonder leven/amateurs/mensen met veel inzet die aan de Oncyclopedia Neerlandica bouwen. Wij hopen een humor-volle encyclopedie neer te zetten, waar iedereen aan bij kan dragen. Maar let op, wij zijn geen parodie op Wikipedia, neenee. Wikipedia is een humor-loze Parodie op ons!

Iedereen, maar dan ook iedereen kan aan deze encyclopedie bijdragen. Zelfs jij! Het enige wat je nodig hebt, is humor, een dosis inspiratie, wat kennis van de Nederlandse taal, een toetsenbord, een muis kan handig zijn, maar is niet bepaald nodig, en last but not least, een beeldscherm. Als je dit allemaal hebt gekocht[1], of als je dat allemaal al hebt, dan is het schrijven van een artikel een makkie. Maar let op, een verhaal dat opgebouwd is uit willekeurige elementen, en die verder in het "verhaal" geen rol spelen, of zelfs helemaal niet aan bod komen, worden op de Oncyclopedia niet als humor opgevat. We hebben hiervoor al verschillende verhalen, die met dezelfde willekeurigheid is opgebouwd als alle loten van de staatsloterij in het kwadraat2

Voor de mensen die toch niet kunnen wachten hebben wij een paar belangrijke punten, en natuurlijk worden deze beschreven in deze gids. Je kan ook meteen aan de slag gaan. Het maken van een account is ook een makkie. Help ons, en schrijf mee!

Lees verder...

Notenbalk

  1. Humor, of inspiratie is niet te koop bij een gewone drogist. Ga hiervoor naar de kwaliteitswinkels.


Schrijf mee!
Zit je u je soms ook te lachen van het huilen? Heb je af en toe goede ideeën? Schrijf dan mee aan deez' Oncyclopaedie! Geen idee? Deze onderwerpen wachten smachtend op mishandeling.