Free Record Shop

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Free Record Shop is de meest succesvolle cd-winkel van de wereld. Andere cd-winkels hebben de laatste tijd erg te lijden onder het probleem van online muziek downloaden, maar Free Record Shop niet. Zij hebben gewoon alles gratis gemaakt

Geschiedenis[bewerken]

Het logo van Den Freien Opnamen Winckel.

In 1922 opende de eerste Free Record Shop zich in Nederland. Toen nog onder de naam Den Freie Opnamen Winckel. Het was een prima succesvolle winkel en hij verbreidde zich snel over Nederland. Tegen 1940 waren er 10 in het land. Tegen 1945 ongeveer 1.23. Na 1945 ging het echter weer goed met Den Freien Opnamen Winckel. Ze groeiden weer, en met het toenemen van de rijkdom en welvaart van de mensen, ging het hun steeds meer voor de wind. Tegen 1960 waren er al 20 winkels in het land. Met de doorbraak van Elvis Presley, en later The Beatles, waren ze echter genoodzaakt een modernere, hippere, naam aan te nemen. En dus besloten ze Den Freien Opnamen Winckel te vertalen naar het Engels: Free Record Shop.

De concurrenten pakten het anders aan. En faalden miserabel.

Het bleef maar groeien, tot het rond 1990 ongeveer 123 winkels had in heel het land. Tegen 1995 gebeurde er echter iets verschrikkelijks: 1nt3rn3t ch@05. Al snel konden mensen gratis muziek downloaden en verspreiden. CD's waren opeens overbodig! Niemand kocht meer cd's uit de Free Record Shop, en algauw begonnen ze verlies te draaien. Omdat iedereen alles gratis kon downloaden stortten vele muziekwinkels in elkaar. De Free Record shop niet. In een spoed overleg besloten ze een geweldige zet te zetten: Alle cd's kosten niks meer, ze waren gratis!. Sindsdien is de Free Record Shop weer helemaal in, en gaan de 'verkopen' geweldig!


Ligging[bewerken]

Hier een kaart met alle Free Record Shop winkels. De meeste zijn wel echter "leeggekocht".

Nlkaart.gif