Disneyland

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dosney land
Disnep1.jpg
Disnep2.jpg
Vlag
Oorlogsvlag
Locatie
Locatie
Basisgegevens
Talen Polychroon
Hoofdstad Duckstad
Regeringsvorm Demo - kratie
Staatshoofd Mickey Mouse
Overige
Volkslied Its a small world after all, its a small world after all. Its a small world after all, its a small world after ah all.
Motto "Kumbaya"
Traditioneel eten Giftige appels
Portaal  Portaalicoon Land

What's up doc?
~ Inheemse bewoner over een willekeurige persoon die hij tegenkomt

Sssssssssssst, I'm hunting webbits
~ Elmur Fudd over webbits

Wat zijn webbits?
~ Cameraman over bovenstaand citaat

TH-TH-That's-all-Th-That's-all-f-f-folks
~ Pratend varken met spraakgebrek over het einde van historisch materiaal

Omstreeks 1900 ontdekte Ahmadouleh Ghilachmoudin Disneyland. Het Continent is per toeval ontdekt toen er een schip dat in konvooi voer om stro naar China te vervoeren zijn konvooi kwijtraakte. Het continent is genoemd naar de stad Sidney gelegen in Australië omdat het op de kaart ligt waaraan men vroeger dacht waar Sidney zou liggen. De oorspronkelijke bewoners tekenfilm figuren. Het continent is niet te verwarren met Disney, een land in Amerika waar de slechte Ursula heerst.

Disneyland geschiedenis[bewerken]

Disneyland kent geen geschiedenis omdat de oorspronkelijke bewoners geen schrift hadden om zo hun geschiedenis te schrijven en dus iets weghadden van aapjes. Er is wel filmmateriaal aangetroffen in grotten waaruit blijkt dat het een primitief volk was met geavanceerde technologie. Zo kende Disneyland ruim voordat het ontdekt werd in de rest van de wereld al buskruit, piano's en brandkasten. Echter wisten de oorspronkelijke bewoners niet wat ze hiermee aan moesten en was het de gewoonte deze dingen van grote hoogte op elkander te laten vallen. Op archief beelden is te zien dat de oorspronkelijke bevolking een hardnekkig volk was, zo overleefden de meeste inwoners de meest gruwelijke mishandelingen toegebracht door mede-bewoners. Opmerkelijk is dat ziekenhuizen en EHBO-posten pas sinds de kolonisatie van de mens op het eiland zijn geplaatst, toen er een aidsepidemie onder de bewoners uitbrak. Toen Disneyland ontdekt werd zijn er vele expedities naar het land gegaan. Eerst enkel voor de jacht maar dit veranderde al snel toen men merkte dat de inwoners van het continent immuun waren voor vrijwel elke soort fysiek geweld (klassiek voorbeeld hiervan is Elmer Fudd die keer op keer tevergeefs een konijn probeert te schieten).Na de kolonisatie is het met de oorspronkelijke bevolking rap achteruit gegaan, waar vroeger eens honderden zwart-witte beesten over de wijd uitgestrekte savanne liepen zien we vandaag de dag enkel dieren in kleur. Een nieuwe dreiging voor de oorspronkelijke bewoners is de komst van de computer die langzaam zelfs de meest karakteristieke bewoners voorgoed veranderd.

Cultuur[bewerken]

Een echte cultuur kent Disneyland pas sinds de kolonisatie van het continent, de oorspronkelijke cultuur is op archief beelden te zien maar deze zijn zonder spraak dus kan worden aangenomen dat de oorspronkelijke bewoners te dom waren voor iets dergelijks als cultuur. Wel zijn er sporen van vroegere tijden terug te vinden, zo vallen er nog heel af en toe brandkasten, piano's en aanbeelden uit de lucht, maar dit fenomeen wordt nog zelden waargenomen.

Het merklogo van Pumba

De huidige cultuur is gebaseerd op uitbuiting van de oorspronkelijke bewoners, zij worden geforceerd de mensen die het continent bezoeken te vermaken (dit kan een oorzaak zijn van het uitsterven van wilde exemplaren). De cultuur wordt grotendeels bepaald door het toenemende toerisme.

Opmerkelijk is dat de oorspronkelijke bewoners ontzettend modebewust zijn, zo dragen ze ronde zwarte flappen aan de zijkant van hun hoofd, hebben trendy matrozenpakjes en dragen het zeldzame merk Pumba.

Toerisme[bewerken]

Al sinds de ontdekking trekt Disneyland een groeiend aantal toeristen. Mensen uit de hele wereld komen op het continent af om te zien hoe met de plaatselijke bevolking de spot wordt gedreven. Waar sommige het immoreel vinden dat volkeren onderdrukt en/of uitgebuit worden zwijgt iedereen over de inwoners van Disneyland, mogelijk doordat de inwoners nog steeds onder de eigendomswet vallen van dhr. Walt Disney en hij veel plezier beleefde aan het pijnigen en martelen van de inwoners. Walt Disney was de stichter van het eerste reservaat in Disneyland, hij creëerde onder valse voorwaarden mooie huizen en kastelen voor de oorspronkelijke inwoners en liet ze een contract tekenen om erin te wonen. Het was echter een valse streek van Walt omdat in het contract de inwoners al hun bezittingen, land, plus zichzelf en opvolgende generaties aan de heer Walt Disney toe-eigenden. Of het contract vandaag de dag nog geldig is is een discussie punt omdat toen het getekend werd vrijwel alle oorspronkelijke bewoners analfabeet waren.

Verkeer en vervoer[bewerken]

In Disneyland is een uitgebreid wegennet van wandelpaden en autowegen met een totale lengte van circa 716.500 kilometer. Vrijwel alle wegen zijn tolvrij. Er mogen echter geen auto's het reservaat op dus de functie van de wegen is puur esthetisch. Het spoorwegnet heeft een totale lengte van 12.808 kilometer. De belangrijkste vervoerder van passagiers is de Disneyland Railroads maar houdt rekening met lange wachtrijen en met het feit dat de vertrekhalte meestal ook de eindhalte is.

Van het totale transport vindt 83% te voet plaats en 17% over het spoor. Disneyland heeft het vliegverkeer binnen het continent tevergeefs geprobeerd echter door de hoeveelheid vreemde objecten in de lucht was dit geen succes. Er wordt al geruime tijd geëxperimenteerd met brandkast en piano werende vliegtuigen maar zonder succes.


Walter Elias Disney[bewerken]

Walt Disney, een gemene man die met valse voorwaarden de oorspronkelijke bewoners van Disneyland tot zijn eigendom maakte, is de bekendste man van het continent. Hij werd op 5 december 1901 geboren in Disneyland. Zijn ouders waren naar het nieuwe continent gegaan op zoek naar een beter bestaan en werkten in een kleding winkel waar Walt als kind veel hielp. In zijn jeugd is hij gefascineerd geraakt door de toenmalige situatie omtrent de zwarte bevolking van Amerika.
Hij bedacht dat het geweldig zou zijn als hij een volk kon onderdrukken maar besefte zich dat het onderdrukken van de zwarte bevolking in Disneyland weinig zin zou hebben gezien het feit de regering iedereen als gelijke behandelde. Na zijn tienerjaren ontdekte hij dat in de wet van Disneyland stond dat alle mensen als gelijke behandeld moeten worden, dit gold dus niet voor de oorspronkelijke bevolking (zij hadden namelijk weinig weg van mensen) en zo bedacht hij een list. Hij verkocht de kledingzaak van zijn ouders en startte een bouwproject om woningen te creeren voor de inheemse bevolking. Na opstelling van het contract deelde hij het uit aan alle inboorlingen. Die hadden de huizen gezien en wilden er maar al te graag in wonen, omdat ze nog nooit een huis hadden gezien. Er was al vrij snel genoeg werk kracht voor de bouw van een kasteel (wat weer meer aanmeldingen verzorgde). Toen de bouw van zijn stad afgerond was besefte de inwoners dat ze bij de neus genomen waren, toen er ineens busladingen toeristen langskwamen en zij verplicht werden kunstjes op te voeren. In eerste instantie vonden ze dat niet erg maar toen ze dag in dag uit hetzelfde moesten doen onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden wilden ze weg gaan, echter doordat het hek wat bij de bouw om de stad was geplaatst nog niet afgebroken was konden ze nergens heen. Walt Disney is ontzettend rijk geworden door deze misdaad alleen stierf hij 15 december 1966 door een brandkast. Dit betekende helaas niet vrijheid voor de slaven arbeiders omdat in het contract vermeld stond dat ze door moesten werken tot het "park" niet langer winstgevend zou zijn. Stiekem was hij echter ook al vanaf 1938 president van het land Disney in Amerika, en was hij in 1966 helemaal niet overleden. Hij was namelijk gered door zijn geliefde minnares Malafucke, maar stierf in 1994 toen hij werd gedood door Koning Triton.

Klimaat[bewerken]

klimaat kaart van Disneyland

Citaten[bewerken]

What's up duck?
~ Inheemse bewoner over een willekeurige persoon die hij tegenkomt

Sssssssssssst, I'm hunting webbits
~ Elmur Fudd over webbits

Wat zijn webbits?
~ Cameraman over bovenstaand citaat

TH-TH-That's-all-Th-That's-all-f-f-folks
~ Pratend varken met spraakgebrek over het einde van historisch materiaal

Zie ook:[bewerken]

}