Beijum

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beijum (Frans: Beijique) is het onafhankelijke, piepkleine, maar oppermachtige landje, dat ten noorden van de stad Groningen ligt. Velen denken dat Beijum gewoon bij Groningen hoort. Deze theorie en tevens groot verzinsel, is bedacht door de heersers van Groningen, die niet wilden toegeven dat ze de Nederlands-Friese oorlog hadden verloren.

Geschiedenis[bewerken]

Het Beijumer ras is pas ontstaan in de 20e eeuw toen een burgemeester van Groningen besloot om een mooie wijk te bouwen op een stuk weiland. Nadat dertig Polen na 6 dagen een groot dorp van 50 stacaravans hadden gebouwd werd Beijum plechtig gedoopt tot officiele achterstandswijk. De Beijumers waren, hoewel ze extra geld van de regering kregen, niet blij met de titel achterstandswijk en besloten de onafhankelijkheid uit te roepen. Op 31 december 1927 was het zover:

De Grote Markt na de Beijumer aanval.

Op 31 december 1927 tijdens het grote vuurwerkspektakel trok het leger van Beijum, bestaande uit 3 mooie koeien en een sammenstelling van auto- en allochtonen (in totaal 33), op richting de hoofdstad van Groningen. Terwijl zij over de Korrewegbrug liepen merkten de eerste Groningers op dat er een groepje Hooligans richting hun geliefde Grote Markt stormde. Hier aangekomen lieten de slimme Beijumers de mooie koeien ongegeneerd hun mooie koeienvlaaien plaatsen op het midden van de Grote Markt, vlak voor de oliebollenkraam. Vervolgens staken de Beijumers de stapel koeienvlaaien in brand en gooiden er hun bussen met deo op. Dit gaf extra knallen en een mooi effect. Vervolgens stormden de Groningers uit hun huisjes en gingen rondom het vuur staan, denkend dat dit een oudjaarsvuur was. De eigenaar van de oliebollenkraam verkocht toen 69 oliebollen in een recordtijd van 3.33 minuten. De Beijumers lieten daarna hun mooie koeien het stadhuis binnenstormen en vervolgens poepen. Deze geur schakelde de verdediging van Groningen uit en gaf de Beijumers meer adrenaline. Toen liepen de 6 leiders van Beijum: Geert, Goor, Rene, Piet, Henk en Jaap de kamer van de burgemeester in en dwongen hem de onafhankelijkheidsverklaring te tekenen. Nu was Beijum een onafhankelijk land, lid van de Europese Unie, en Voorzitter van het Olympisch Comité. Het land beslaat een oppervlakte van 300 vierkante kilometer.

De status van Beijum[bewerken]

Aangezien Beijum al meerdere keren zichzelf verkocht heeft verraden is, onder andere door de Russische geheime dienst en Luxemburg heeft Beijum een slechte status opgebouwd als achterbuurt van Groningen of als dorp voor de uitgezetten. Dit is (nogmaals) niet waar. In feite:

  • wordt heel Rusland geregeerd door een wiet kwekende allochtoon ergens in een stacaravan in Beijum,
  • komt 40 procent van alle koeienvlaai uit Beijum
  • en bevat Beijum 110 procent meer koolstofmonoxide dan elke andere plaats ter wereld.

Degenen die het hier niet mee eens zijn zullen uiteindelijk branden in hun zelfgeschapen hel en rare vergroeiingen krijgen aan hun teennagels.

De nationale drank van Beijum is het " blikje Coki ke Coki " . Het recept is geheim maar er gaan geruchten dat het een verfrissing op basis van ontbladeringsmiddel is . Rap Grootheid en politicus Tjotjo heeft deze lekkernij beroemd gemaakt.

Bevolking[bewerken]

De inwoners van Beijum houden veel van hun koeien, dat komt omdat hun koeien volgens henzelf een sexy kontje hebben.

Poetin op bezoek in Beijum.

De bevolkingssamenstelling van Beijum bestaat uit:

  • 5 Beijumers,
  • 2 Friezen,
  • 6 mooie koeien,
  • 36 onbekende terroristen.

Aangezien Groningers meteen anaal worden misbruikt komen deze niet voor in Beijum.

De economie van Beijumers[bewerken]

Beijumers zijn heel rijk. Naast het betalen van de huur van hun stacaravan, houden ze 800 beijo's (7 euro) over voor een high-inch LCD, een Playstaion en een knakworstje. Ze verdienen dit geld door: het verkopen van koeievlaaien, afpersen van Chinese wokrestaurants en het oraal bevredigen van Vladimir Poetin.

Beijum staat heel sterk in de wereld economie. Door het verkopen van koeievlaaien en het afpersen van wokrestaurants heeft Beijum al een heel groot nationaal inkomen. Maar wees gerust, Beijum zit niet vol bezige ambtenaren en is niet zo'n goede toeristische.... Neee.... de belasting is gewoon ontzettend hoog..... Daarnaast levert het weekelijks bevredigen van Vladimir VII the Putin ook een miljardje zo af en toe in de kas.

Zie ook[bewerken]