Baard

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
      Oeps! Bedoelde je soms sik? Waarschijnlijk niet...


Inhoud

[bewerken] Gedrag

Huidige voorzitter van de Neederlandsche Baerdenklup

In tegenstelling tot de volksgewoonte om baarden allerlei eigenschappen toe te kennen die ze niet hebben (zoals: groeien, hangen, etc.), doen baarden maar één ding: ze staan. Van geboorte tot dood staan ze. Men kan ze

  • laten staan, dan wel
  • niet laten staan,

maar als men ze niet laat staan houdt het op. Een baard die niet kan staan, zal proberen te liggen, en aangezien dit onmogelijk is, leidt het tot onlogische situaties. Alleen aan het begin van zijn leven, in de puberteit van zijn gastheer, "groeit" een baard, en wel in de keel. Pas als hij verhuist naar de bovenkant van de onderlip gaat een baard staan. De baard in de keel wordt daarom volgens officiële richtlijnen van de Baardenclub (zie aldaar) niet als legale baard beschouwd, hoogstens als een embryonale baard oftewel voorlopig toelatingsbewijs.

[bewerken] De baard in de westerse samenleving

In de westerse samenleving wordt de baard bij een man gezien als kenmerk van kennis, oudheid, wijsheid en lid van de Baardenclub en/of de Hells Angels. Men vergeet hierbij dat 83,4675% van de bebaarden te arm is om zich te laten scheren en de rest geen geld heeft voor donuts. Hierdoor geniet de baard in de westerse samenleving een groot respect. Tegenwoordig komen dan ook alleen bebaarden nog in aanmerking voor een Nobelprijs voor de Bebaardheid.

Een baard bij een vrouw is echter ongewenst. Een baard bij een vrouw wordt gezien als teken van kutheid, homoseksualiteit en onhygiëne.

[bewerken] De baard in de Islam

De baard geniet bij de Islam, net als in de westerse samenleving, veel respect, bij mannen tenminste. Bij de Islam hebben nagenoeg alle mannen baarden. Dit is een verplichting die is toegewezen door de profeet Mohammed. Als islamieten deze verplichting niet opvolgen dan dienen ze een bijdrage te leveren aan de moskee en krijgen ze verder geen 25% korting bij de plaatselijke halalslager.

[bewerken] Soorten Baarden

Er zijn een vele soorten baarden. De meest voorkomende twee zijn de

  • harige baard en de
  • baardige baard.

De meest natuurlijke baard is

  • de vliegende baard. Deze baard vliegt rond zonder persoon aan zich vast. Vliegende baarden zijn heel sociaal en makkelijk in omgang. Toch worden de meeste baarden heel erg boos als men niet tegen hen praat als hij/zij langsloopt.

Begin dus ALTIJD een gesprek. Het openen is makkelijk: Hallo. Stap daarna over op het weer en de politieke omstandigheden waarin het land waarin u en de baard zich bevinden verkeert. Hierdoor zal de baard het gevoel hebben dat u hem accepteert zoals hij is, en zal hij op verzoek zeker enkele lichte taken van u overnemen. Behandel hem verder goed en u heeft een dienaar voor het leven.

[bewerken] Bekende bebaarden

[bewerken] Zie ook

Gebruiker
Naamruimtes

Varianten
Handelingen
Navigatie
Informatie
Projecten
Hulpmiddelen
Delen
In andere talen