Antarctica

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
WorldSmall.png
's Werelds Continenten


Heil Aan (een bevroren) Sophia!!

Antarctica, vanuit de lucht gezien. Werkelijk waar een zeer spannende wereld!

Antarctica is een zeer koud stuk gebied op deze aardbol. Het is twee zes keer zo groot als Europa maar wel 324× zo onbevolkt en 9× koud, maar wie kunnen nu ook maar enigszins die cijfers schelen? Welke idioot kan zich bij deze getallen ook maar iets voorstellen?


Ontdekking[bewerken]

Aangezien Antarctica uit 3 delen bestaat werd Antarctica ook 3 keer ontdekt, d.w.z., 3 keer champagne, gejuich en dronken mensen alom, gevolgd door een enorme kater, die alleen door de echte kerels goed werd doorstaan. Zij vormden het wortelras van de Antarcticarianen.

Noordpool[bewerken]

De vlag van Antarctica.

De Noordpool werd ontdekt door Willem Barentsz in 1596 doordat hij via Rusland naar het Verre Oosten wou varen. Hier kwam hij echter nooit aan, maar hij ontdekte wel een hele hoop ijs, naast zijn raket-ijsje wat absoluut niet te vergelijken is. Door dit ijs kwam hij vast te zitten met zijn gesplitste boot (omdat de anderen huilend naar huis gingen) en moest men de boot slopen om in leven te blijven (niet om vuur te krijgen, men had het al koud genoeg), al duurde dit kort. Toch wist hij met zijn blikjes-telefoon die verbonden was met een zeer lang touwtje contact te krijgen met het Nederlandse front, al duurde het een jaar of 4 voordat de boodschap aankwam. De verbinding toentertijd was namelijk erg slecht, met name doordat men geen kabel maar draadloze postduiven gebruikte, welke veel sneller was dan de hypermoderne glasvezelkabel. De Noordpool kwam aan zijn naam omdat iemand met een batterij zat te klooien. Deze had namelijk ook twee polen.

Zuidpool[bewerken]

De Zuidpool zelf was al ontdekt door twee koeien in het jaar 10000 v.Chr., alleen had niemand het door. Dit werd pas bevestigd door twee mannen die een weddenschap hadden afgesloten om naar het midden van de Zuidpool te gaan. Wie het eerst aankwam kreeg een kilo vissticks. De wedstrijd begon in 1910 en eindigde in 1912 noodgedwongen omdat één iemand stierf door een aantal rebelse pinguïns die geen onverwacht bezoek dulden. Hout was blijkbaar niet te eten zonder dit eerst in te zouten. De Zuidpool kwam aan zijn naam omdat iemand met een batterij zat te spelen omdat deze ook twee polen had! Na de ontdekking van de Zuidpool had men nu twee polen, waarvan één koud en een andere zeer koud.

Groenland[bewerken]

Die ene ijsschots bij Australië gespot vanuit de ruimte.

De ontdekking van Groenland was een heel ander verhaal. Een aantal eskimo's afkomstig uit de Verenigde Staten werden in 981 gek van de indianen en vluchtten naar een nabijgelegen oase. Deze oase brak af, dreef richting een onbekend stuk gebied wat men nu de Noordpool noemt en bevroor. Alle eskimo's stierven op een paar na die net op tijd alle beren konden redden en afmaken om warme kleding te maken. Er kwamen later 3 ijstijden (die zij wonderbaarlijk overleefden...hun nakomelingen ook) en Groenland werd ontdekt door de IJsjeslanders. Een aantal jaar later kwamen de jaloerse Denen die Groenland opijsten opeisten van IJsjesland. Groenland kwam aan zijn naam doordat Groenland nu eenmaal Groenland heet.

Die ene ijsschots bij Australië[bewerken]

In 2009 kwam er een onbekend object de Australische vaarwateren binnengedreven. De marine ging er meteen op af maar zij gingen direct naar hun mammie na het zien van dit grote stuk ... ijs. Er ontstond paniek en het leger pleitte meteen om een bestorming van de ijsschots, op zoek naar terroristen (je kan maar niet voorzichtig genoeg zijn) maar de Australische regering stelde iedereen gerust; "Het is maar een stomme gigantische ijsberg die ons gaat rammen." De rust was weer wedergekeerd en niemand besteedde ook maar enige aandacht aan dit brok ijs. Dit brok ijs werd echter wel een deel van Antarctica omdat het simpelweg niets meer dan een stuk ijs is, met uitzondering van de zuidpool.

Demografie[bewerken]

Een aantal soldaten van het Antarcticaanse leger. Deze zijn te herkennen aan hun manier van leven in de kou, hun klauwen en hun dreigende houding, hoewel dit niet bij elke soldaat zo is. Zij kunnen zeer arrogant en gevaarlijk worden want zij dulden namelijk geen onverwacht bezoek.

De bevolking van het continent Antarctica bestaat met voornamelijk

 • 56% uit ijsberen;
 • 12% uit pinguïns;
 • 16% uit zeehondjes;
 • 1% uit Eskimo's en andere mieren;
 • 89% uit kleine diertjes
 • En twee koeien.


Eten[bewerken]

Het nationale gerecht van Antarctica: vissticks.

De bevolking op Antarctica eet zeer gevarieerd, al hebben zij andere gerechten op de menukaart en hebben zij ook andere eetmanieren. Bijvoorbeeld zijn er inwoners van Antarctica die niet met hamer en sikkel eten of met mes en vork, maar met de handen. Vooral vissticks zijn erg geliefd doordat deze met de handen worden gegeten. Het schijnt dat het eten dan beter zou smaken. Naast de vissticks zijn er nog tientallen van gerechten zoals de zeer zeldzame vip die zo langzamerhand aan het uitsterven is op de Tegenovergestelde Sahara in het midden van de sneeuwwoestijn. Een aantal bekende gerechten in Antarctica zijn:

 • Vis;
 • Kibbeling;
 • Kabeljauw;
 • Knup gepelde zeehonden;
 • Walvisfilet;
 • Cola;
 • Vissticks;
 • IJsblokjes;
 • Vis;
 • Vip;
 • En vooral water

Iets anders eten de inwoners van Antarctica niet, aangezien zij niets anders voorgeschoteld krijgen.

Geografie[bewerken]

Zo zag Antarctica eruit tijdens de ijstijd.

De gehele bevolking van Antarctica is gescheiden over 4 gebieden, namelijk

 • De Noordpool;
 • De Zuidpool;
 • Groenland;
 • Andere onbelangrijke gebieden die er niet toe doen, zoals de Falkland eilanden en die ene ijsschots nabij Australië (waar overigens voor de goede orde maar één amoebe op leeft, dus er is leven).Welke weer opgedeeld worden in

 • De Noordpool;
 • De Zuidpool;
 • En de overige niet interessante gebieden zoals de Falkland eilanden en die ene ijsschots nabij Australië.

Het ging gelukkig niet zo hard als met Berlijn of Jeruzalem waar men van elkaar ging scheiden (inclusief Duitsland) door middel van een muur. Hier was dit echter onmogelijk omdat kamp Noord aan de andere kant van de wereld lag en kamp Zuid ook weer aan de andere kant van de wereld lag, al wist niemand welke andere kant van de wereld. Een muur bouwen zou onmogelijk worden aangezien deze muur dan de gehele wereldbol rond moest gaan en dat de Australische ijsschots nog altijd niet stil ligt, al zijn een aantal mensen o.l.v. Steve Irwin zijn volgelingen er al mee bezig om deze ijsschots te laten zitten.

Regeringsvorm[bewerken]

De mensen die op Antarctica leven leven niet volgens een democratie of dictatuur, men leeft daar op hun eigen manier (individualudisividililavudilisme individidulalisme individuïsme individualisme, of als scheldwoord: annargisme anarchisme) welke volgens een voormalige dronken president met dikke wenkbrauwen van de voormalige Sovjet-Unie als de beste regeringsvorm ter wereld is uitgeroepen omdat "iedereen er gewoon één grote puinzooi van kan maken zonder dat ook maar íémand er ook maar een poot naar uitsteekt!" De bevolking op het gespleten continent is ook het enige continent waar men niet met geld betaald of een belastingdienst kent, met uitzondering van Groenland, welke nog steeds in de plastieken greep van Denemarken is, waardoor ook Groenland uiteindelijk het verkeerde pad op ging. De pinguïns, ijsberen, kleine krengen, zeehondjes en die twee koeien merken hier echter niets van en leven in kannibalisme zonder dat ze het doorhebben.

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
31 december 2009
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.