Allochtoon

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Allochtonen)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sja, ook ik hoor blijkbaar bij deze groep
~ Johan Cruijff over allochtonen

Pim Fortuyn is naar Japan gevlucht in 2002

Die moeten dus het land uit. Maar eerst een film maken!
~ Geert Wilders over Allochtonen

Een allochtoon is het tegenovergestelde van een autochtoon.
~ Kapitein Overduidelijk over allochtonen

Mijn AUTO mag ook wel eens wat respect TONEN!
~ Rita Verdonk over autochtonen

'Alloch - tonen' zijn niet de klanken die een Death-metal band voortbrengt, maar oorspronkelijk de benaming voor de inwoners van Allochtonië, een land dat voortdurend door natuurrampen, oorlogen en slechte zangers wordt geteisterd.

In de loop van de tijd heeft het woord in Nederland een andere betekenis gekregen, namelijk buitenlanders die naar ons gezellige kleine landje zijn gevlucht,

  • omdat er in de eigen landen oorlogjes (jaja!) woeden
  • of omdat ze er SBS6 niet kunnen ontvangen.

De term Allochtonen dient om deze mensen te onderscheiden van de

die opgegroeid zijn met de Fabeltjeskrant en GTST en voor wie het toppunt van integratie is: 3 weken allochtoontje spelen op de Canarische eilanden.


Voor de rest van de wereld is het echter duidelijk dat de Nederlandse overheid de burgers bij de neus neemt, want Nederland staat bekend om zijn grote aantallen allochtonen die het over de wereld verspreidt. Zo zitten er duizenden Nederlandse allochtonen in Japan, om nog maar te zwijgen over de Nederlanders die naar Afrika zijn getrokken. Dat is ook geen wonder in een land waar de regering het nodig vindt om mensen in Autochtonen en Allochtonen te verdelen.

Statistieken[bewerken]

Bassie en Adriaan voelen zich helemaal thuis in Afrika

Bovendien heeft onderzoek, uitgevoerd door het bureau van Maurice de Hond aangetoond dat:

A: 80% van de Autochtonen van Allochtone afkomst is, en
B: Steeds meer Autochtonen kiezen voor een allochtone toekomst.

De Hond: "Als deze trend doorzet, dan zijn in het jaar 2050 alle allochtonen autochtoon en alle autochtonen allochtoon. Je kunt dan alleen maar allochtoon zijn als je autochtoon bent en andersom. Een onwenselijke situatie? Daar oordeel ik niet over. Alleen: (Fluistert in oor) De klusjesman heeft het gedaan!."

De Vijanden[bewerken]

Aangezien de allochtonen een zeer omstreden groep is in Nederland kennen ze vele vijanden die met verschillende terroristische aanslagen probeerden de allochtonen uit te roeien. Hieronder staan de belangrijkste vijanden:

  • Pim Fortuyn - Hij pleegde in 2002 een aanslag op de leider van de Nederlandse allochtonen, Johan Cruijff, Johan wist deze aanval makkelijk af te slaan door een welbekende one-liner er tegen aan te gooien. Na deze aanslag voelde Pim de bizarre noodzaak naar Japan te vluchten en daar een guerilla oorlog te beginnen als samurai (zie foto).
  • Geert Wilders - Geert staat bekend om de tentakels op zijn hoofd die ook wel bekend staan als de Allochtoon vermorzelaars en is een bekende strijder tegen het Allochtoonisme.

Schriftelijke taalvaardigheid[bewerken]

Het sgrijven van een allogtoon is soms moeiluk te leezen. Dit komt omdat veel allogtonen noch niet goed snapen hoe je een zin goed moet sgrijven. Een probleem wat veel allogtonen hebben, is dat niet weten hoe ze goede grammatica toepassen moeten.

Waarom is dat zo moeilijk?[bewerken]

Iesj moeilijk omdat die neederlands geen touw op te knopen is. Zo iesj dat ene keer gebruikt het, andere keer de, iek raak daar die wijs niet meer uit. Ik denk dat iesj belangrijk om veel te oefnen met die neederlands, anders leer je die niet meer goed spreken, nee leer jie niet goed meer.

Iesj vooral moeilijk voor mensen die als moedertaal die talen hebben die niet verwant zijn aan die neederlands, hoewel voor die duitser niet zo moeilijk is die neederlands te spreken, kan voor die chinees of arabier nog best pittig smaken.

Hoe komt die spelling van die allogtonen iesj niet goed?[bewerken]

Kan komen door die tv uitzending, neederlandse overheid zend ook zenders uit die landen uit zoals die turkeie, zo ontvangen wij TRT Turk. Iesj goede zender voor leeren die Türks, maar üsj niet zo handüg voor begrüpen hü je müt spreken die Nederlandsiyor.

De plannen van Rutte[bewerken]

Iesj minister preesident die heet Rutte, hij voorgesteld om verpligt te stellen die integratie en inburguringskursus, maar iesj niet makkelijk voor die allochtonen, daar moet weten dat je geeft bleomen aan je buren en je zingt de nederlandse volkslied. Volgensmij ging die zo: Willempie van Oranje Neppers. Maar iesj die zin niet zo goed.

Beroemde Allochtonen[bewerken]

  • Rudi Carell - Onze eerste enig echt Autochtone beroepsallochtoon. (Exportautochtoon)
  • Johan Cruijff - Wisselallochtoon

Zie ook:[bewerken]