Afrika

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
      Oeps! Bedoelde je soms Mofrika? Waarschijnlijk niet...
WorldSmall.png
's Werelds Continenten


't Ziet hier zwart van 't volk!
~ Toerist over Afrika

Waarom deden we ook alweer niet mee aan de evolutie?
~ Afrikaan over Afrika


Afrika is een filmstudiopark in Azië. Het beslaat zo'n 30 vierkante kilometer Er werken meer dan 80.000 mensen. De naam Afrika is afgeleid van de oceaan waar het land waar alle verhalen zich afspelen zogenaamd in zou liggen. De naam Afrika zelf zou zijn ontleend aan het Mofrikaanse woord afrid, wat zoveel betekent als grote kuil. Afrika werd verzonnen in 1943. Het continent moest een goede vorm hebben en daarom heeft men de vorm van een neushoorn genomen.

Studio's[bewerken]

Afrika bestaat uit 1000 studio's die door 150 productiebedrijven worden gebruikt. In deze studio's worden 53 fictieve staten en een aantal niet-onafhankelijke gebieden gefilmd.

Afrika zoals verzonnen in 1943

Bekende productiebedrijven:

 • Unicef
 • SOS kinderdorp
 • Warchild
 • Habitat for Humanity
 • Terre des Hommes
 • Memisa
 • CGGPM (Chinese Goed Geoliede PropagandaMachine)

Het verhaal[bewerken]

Vrijwel geheel Afrika behoort tot de zogenaamde Derde Wereld. Sommige mensen rekenen het hele continent hier toe, anderen alleen de landen ten zuiden van de Sahara, behalve Zuid-Afrika. Afrika zou na Azië in oppervlakte het grootste continent ter wereld zijn. Het zou zo'n 30.244.050 vierkante kilometer (vasteland en eilanden samen) zijn, wat dan 20,3% van de totale landoppervlakte van de aarde zou zijn. Er wonen zogenaamd meer dan 800 miljoen mensen (hoe meer mensen hoe meer geld) - dat zou ongeveer één zevende van de wereldbevolking zijn wat natuurlijk onmogelijk is.

Bevolking[bewerken]

Een groot aantal acteurs speelt een veelvoud aan volkeren en culturen. Noord-Afrika is gericht op de islamitische cultuur van het Midden-Oosten, terwijl de overige delen van Afrika een geheel andere (niet bestaande) cultuur hebben.

Bekende acteurs:

 • Angelina Jolie
 • Caroline Tensen
 • Hans van Wilgenburg
 • Isa Hoes

Stammen[bewerken]

Ook zijn er veel stammen verzonnen door creatieve geesten en scriptschrijvers. Sommige stammen, zoals de Kikuyu's van Oost-Afrika zijn al in de jaren 60'van de vorige eeuw bedacht en komen onder andere ook voor in StarWars. Andere volken, zoals de Arabieren, zijn nog niet zo lang geleden bedacht als immigranten uit bestaande gebieden in het Midden-Oosten. Hiervan zijn de nomaden een bekend voorbeeld.

Oorlogen, hongersnoden, en armoede[bewerken]

In Afrika komen veel burgeroorlogen voor. Deze worden bedacht om het verhaal spannend te houden en zo veel geld binnen te brengen voor goede doelen. De burgeroorlog in Rwanda tussen Hutu's en Tutsi's is een voorbeeld van een recente burgeroorlog die veel geld in het laatje bracht. Hutu's spelen overigens ook geen piano, omdat daar te veel toetsie's op zitten.

Ook de hongersnood brengt veel geld op. Hier worden ook veel bekende acteurs voor gebruikt zoals Angelina Jolie of Caroline Tensen.

Kolonisatie[bewerken]

Rond 1943 werd door Mofrika een term uitgevonden genaamd kolonisatie. ze wisten echter niet wat deze term precies inhield, dus gingen ze opzoek in afrika. later dachten de Fransen en de Brittische mensen dat het een goed idee was om die term over te nemen. ook zij plantten masaal hun vlaggen in deze ̶b̶e̶n̶e̶g̶e̶r̶d̶e̶ ̶g̶e̶b̶i̶e̶d̶e̶n ongeclaimde gebieden. alle leden van de Europese puinie hadden een kolonie. want ja, wie wil er nou geen arm, zwart slaafje mishandelen? (uitspraak van Rita Verdonk).

de dekolonisatie en de oermens- belgische oorlog[bewerken]

rond 1960 begon de dekolonisatie van afrika. het eerste onafhankelijke land was de Sauriër Jungle, dat in 1960 zich losmaakte van België, na de oermens-Belgische oorlog van 1948-1960. De Belgen waren toen aardig klaar met de Sauriërs, want die hadden als geheime wapen Prehistorische eieren, die ze genadeloos op de hoofden van de Belgen gooiden. jammer genoeg was het warm in de Sauriër Jungle, waardoor de eieren meteen in een omelet om het hoofd vormden. hierdoor kwam er een ziekenhuisoverspoeling die leidde tot de grote Communistische crisis, want ook Max planck was gestorven in deze oorlog als huurling.

Tsunami[bewerken]

Bij de tsunamiramp in 2004 wilden de productiebedrijven ook een graantje meepikken. Ze schreven meteen een script en dat werd uitgevoerd in studio 555, waar met een reusachtige golfslagmachine een reusachtige tsunami werd nagebootst. Om alles echt te doen lijken, werden er ook een aantal mensen gedood. Dit bracht tot nu toe het meeste geld ooit voor één enkele productie op. Kenmerkend aan deze productie is dat het zich maar voor 10% in Afrika afspeelt.

Zie ook[bewerken]

 
Afrika

Algerije · Angola · Bassaland · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Centraal-Afrikaanse Republiek · Comoren · Niet-meer-Belgische Republiek Congo · Niet-meer-Franse Republiek Congo
Carthago · Djibouti · Egypte · Equatoriaal Guinea · Eritrea · Ethiopië · Gabon · Gambia · Ghana · Guinee · Guinee-Bissau · Ivoorkust · Kaapverdië · Kameroen · Kenia · Lesotho · Gadaffië
Madagascar · Malawi · Mali · Marokko · Mauritanië · Mauritius · Mozambique · Namibië · Niger · Nigeria · Oeganda · Rwanda · São Tomé en Principe · Sauriër Jungle · Senegal · Seychellen
Sierra Leone · Somalië · Soedan (Noord · Zuid) · Swaziland · Tanzania · Tsjaad · Togo · Tuinesië · Vuvuzela · Westelijke Sahara · Zambia · Zimbabwe · Zuid-Afrika